«Οι επενδύσεις μας είναι μακροπρόθεσμες στην Ελλάδα, θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη χώρα μας και πάμε βήμα -βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Αυτό δηλώνει στο newmoney.gr από τη Σουηδία ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Sterner Stenhus και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Premia Properties AEΕΑΠ με αφορμή το νέο «διπλό» deal της εταιρείας για το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Με βάση τις ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Premia Properties AEΕΑΠ και Sterner Stenhus Greece που συνδέεται με τον σουηδικό όμιλο που «τρέχουν» στη Σουηδία οι αδελφοί Γεωργιάδη, συμφώνησαν για τη μεταβίβαση των ακινήτων, της επιχείρησης και του brand «ΙΟΛΗ».

Οι εγκαταστάσεις Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Φθιώτιδος περιέρχονται στην κυριότητα της Premia, μισθωτής του ακινήτου και ανάδοχος της επιχείρησης θα είναι η νεοσυσταθείσα εταιρεία «ΙΟΛΗ ΠΗΓΗ», θυγατρική της Sterner Stenhus Greece -βασικού μετόχου της Premia, κατέχοντας από το Νοέμβριο του 2022 και το πλειοψηφικό μερίδιο στην ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΕ.

«Το νερό έχει πολλές συνέργειες στην οργάνωση και διανομή με την οινοποιητική δραστηριότητα, έχουμε σχεδόν τους ίδιους πελάτες, με μεγάλο δίκτυο στην εστίαση και άρα μας ταιριάζει απόλυτα γιατί ουσιαστικά ανοίγει κοινές «πόρτες» για τους δύο τομείς.

Επιπλέον, το σήμα «ΙΟΛΗ» είναι ένα premium brand και ταιριάζει δίπλα στο έτερο ισχυρό brand του Μπουτάρη που είναι ούτως ή άλλως μία ελληνική, ιστορική εταιρεία.

Ένας ακόμη παράγοντας έχει να κάνει με το γεγονός ότι θεωρούμε τις εγκαταστάσεις στη Φθιώτιδα ότι είναι σε στρατηγικό, κεντρικό σημείο γεωγραφικά στη χώρα κι αυτή ήταν μία ακόμη παράμετρος που μας κέντρισε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της διανομής», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας στην εξίσωση και το ρόλο της «Premia Properties ΑΕΕΑΠ».

«Η επένδυση για την ιδιοκτησία των ακινήτων κρίναμε ότι πρέπει να είναι σε μία εξειδικευμένη εταιρεία real estate, ώστε να μη δεσμεύονται κεφάλαια από τη δραστηριότητα αυτή κι έτσι να υπάρχει συνέργεια και να βγαίνει κερδισμένη και η Ρremia».

Ο ίδιος συνδέει παράλληλα την κίνηση αυτή με τη δική του καταγωγή και την προσπάθεια της ίδιας της οικογένειας για επιστροφή στις ρίζες από τη Σουηδία:

«Οι γονείς μας είχαν προσπαθήσει να επιστρέψουν στη χώρα στο παρελθόν και τώρα εμείς, με τον αδελφό μου, θέλουμε να δημιουργήσουμε και να επενδύσουμε περισσότερο στη χώρα μας», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Το πιο σημαντικό είναι οι ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα να βρίσκουν επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Στο ερώτημα αν στην παρούσα φάση -και πέραν του real estate όπου ο όμιλος έχει ήδη ισχυρή παρουσία με πιο πρόσφατή την πολύ σημαντική συμμετοχή του στη συμφωνία για το γνωστό project Skyline της Alpha Bank- υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγορές και σε άλλους τομείς, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η εστίαση επί του παρόντος είναι στο νερό και στο κρασί κι ενδεχομένως στο μέλλον να υπάρξει ενδιαφέρον και για άλλα παραδοσιακά ελληνικά προΪόντα, π.χ το τσίπουρο.

«Σε ό,τι έχει να κάνει με το νερό το σύνθημά μας είναι πλέον…. ΙΟΛΗ ή τίποτα με στόχο να εστιάσουμε στη διεύρυνση των μεριδίων του Ιόλη σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό ακόμη και με κάποιες νέες γεύσεις. Στην οινοποιητική δραστηριότητα σκοπεύουμε να κοιτάξουμε και άλλα οινοποιεία, πάλι στα πιο premium προϊόντα ώστε να δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο μεγάλη οικογένεια».

Σημειωτέον ότι με βάση τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, η μεταβίβαση για το ‘’ΙΟΛΗ’’ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2023.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας, το σύνολο των αποκλειστικά απασχολούμενων εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΙΟΛΗ» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας θα μετακινηθεί στη νέα εταιρεία, ΙΟΛΗ ΠΗΓΗ, η οποία και θα συνεχίσει την παραγωγή του φυσικού μεταλλικού νερού «ΙΟΛΗ», ενώ για ένα διάστημα 12 μηνών η διανομή θα συνεχίσει να γίνεται μέσω του δικτύου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλότητα της μετάβασης και η απρόσκοπτη διάθεση του προϊόντος στην αγορά.

Διαβάστε ακόμη

Mega – πλειστηριασμός: «Κληρώνει» για… ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στη Γλυφάδα (pics)

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Με αλλαγές και νέους κανόνες η ρύθμιση χρεών σε τράπεζες, funds, Δημόσιο και Ταμεία

Το ντινεράκι του ΓΑΠ, ο Παπαλέκας και η Prodea, η δημόσια πρόταση για την Attica Group και η επιστροφή του Δημ. Καλλιτσάντση