Τη διάθεση κερδών της εταιρικής χρήσης 2020 ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της “ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ (INTERLIFE) ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ”.

Η Γ.Σ. ενέκρινε επίσης τις ημερομηνίες αποκοπής μερίσματος, προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος και έναρξης καταβολής μερίσματος όπως αυτές προτάθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο και έδωσε τη σχετική εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα ως άνω αναφερόμενα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσεως 2020 και ειδικότερα αποφασίσθηκε η καταβολή ποσού 2.217.212,28 Ευρώ (μεικτό ποσό), ήτοι 0,12 Ευρώ ανά μετοχή (μεικτό ποσό) μετά την αφαίρεση των ιδίων μετοχών οι οποίες ανέρχονται σε 91.143.

Από το ως άνω ποσό παρακρατείται βάσει των άρθρων 40 παρ. 1 και 64 παρ. 1 του ν.4172/2013, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το ν. 4646/2019, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% (0,006 € ανά μετοχή) και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος (καθαρό ποσό) θα ανέλθει σε 0,114 ευρώ ανά μετοχή.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος (ex dividend date) ορίσθηκε η Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021. Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι μερίδες πελάτη εγγεγραμμένου στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) που διαχειρίζεται η εταιρεία “Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.” (ATHEXCSD) και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου την Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση ιδίων μετοχών της εταιρείας και χορήγησε τη σχετική εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του ακριβούς χρόνου έναρξης του προγράμματος και τη ρύθμιση όλων των διατυπώσεων και διαδικασιών επί του θέματος.

Βοτσαρίδης: Καθοριστικός ο ρόλος του ασφαλιστικού κλάδου στην επόμενη μέρα της πανδημίας

Την εκτίμηση ότι ο κλάδος των ασφαλειών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της πανδημίας στην Ελλάδα, διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης, κατά την ομιλία του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, χθες το βράδυ.

«Στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για τη χώρα, ο κλάδος των ασφαλειών αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα. Η ασφαλιστική παραγωγή στην Ελλάδα έχει σήμερα μόλις 2% εισφορά στο ΑΕΠ, έναντι μέσου όρου 8% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξεκινάμε από πολύ χαμηλή βάση και αναμένουμε μεγάλη ανάπτυξη, ευθέως ανάλογη με την αύξηση του ΑΕΠ, η οποία θα σχετίζεται και με το είδος και τον αριθμό των επενδύσεων που θα γίνουν (από τις ασφαλιστικές εταιρείες)» σημείωσε ο ιδρυτής της INTERIFE, η οποία γιορτάζει φέτος τα τριακοστά της γενέθλια, αλλά και την εισαγωγή της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ.Βοτσαρίδη, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης, με «πολύ ισχυρό σύμμαχο» το Ταμείο Ανάκαμψης, που -σε συνδυασμό με τα ΕΣΠΑ– την επόμενη πενταετία θα απελευθερώσει πόρους 57 δισ. ευρώ, με προοπτική για αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 7% ώς το 2026 και των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 20% και με πρόβλεψη για δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας.

«Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη ευκαιρία αναδιάρθρωσης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση» σημείωσε, υπενθυμίζοντας την έμφαση που δίδεται πλέον στην καινοτομία, την πράσινη οικονομία και τις ψηφιακές υποδομές.
Χαρακτηρίζοντας το 2020 ως μια τεράστια δοκιμασία για την κοινωνία, την οικονομία και τον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ.Βοτσαρίδης επισήμανε ότι η ΙΝΤΕRLIFE κατόρθωσε να διατηρήσει σταθερή πορεία, με λειτουργικά κέρδη 20 εκατ. ευρώ και αύξηση επενδύσεων κατά 10%. Διένειμε δε μέρισμα συνολικού ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,12 ευρώ ανά μετοχή, με τη μερισματική απόδοση να ξεπερνά το 3%.

Αναφερόμενος ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ο ιδρυτής της INTERLIFE διατύπωσε την εκτίμηση ότι το προφίλ της πόλης αλλάζει κι αυτό θα φέρει περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Στο σκηνικό αυτό, πρόσθεσε, «αισθανόμαστε δικαιωμένοι που όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε την έδρα μας στη Θεσσαλονίκη, που η συμβολή της στην επόμενη ημέρα θα είναι σημαντική».

Οι «πρωτιές» της Κεντρικής Μακεδονίας

Στις «πρωτιές» της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι πρώτη στην Ελλάδα σε εξαγωγές, σε αφίξεις τουριστών την τελευταία τριετία και σε απορροφήσεις πόρων του ΕΣΠΑ, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την ομιλία του στο ανοιχτό μέρος της γενικής συνέλευσης.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια σε υποδομές, στις οποίες κατευθύνεται το 87% του προϋπολογισμού της.

‘Οπως είπε, αυτή τη στιγμή υλοποιούνται στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας 1.036 έργα και δράσεις, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, στην υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις μεταφορές, τον τουρισμό, τις υποδομές και την κοινωνική αλληλεγγύη. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει «το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην περιοχή τα τελευταία 50 χρόνια» και συγκεκριμένα η ενοποίηση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, για το οποίο η φιλοδοξία είναι ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέου brand για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Τζιτζικώστας υπενθύμισε ακόμα ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πόρους για τη χρηματοδότηση του εμβληματικού έργου ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ και χρηματοδοτεί ήδη τις εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου μητροπολιτικού πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων η Περιφέρεια υλοποιεί στην Κεντρική Μακεδονία 116 έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης σε 19 πόλεις. Επιπλέον, τον Νοέμβριο εγκαινιάζεται το νέο μουσείο της Βεργίνας, που ο κ.Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως εφάμιλλο εκείνου της Ακρόπολης, ενώ η Περιφέρεια θα αναβαθμίσει τον ηλεκτροφωτισμό σε όλο το οδικό της δίκτυο μέσα από τη μεγαλύτερη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας για τέτοιο έργο.
«Πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, λίγο πριν την ίδρυση της Interlife ασφαλιστικής, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ξεπερνούσε το 58% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, βρισκόμαστε πλέον, πάνω από το 70%, και μάλιστα ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να συμβάλλουμε στην αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 14% στη διάρκεια της πενταετίας 2014-2019» σημείωσε ο κ.Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε επανειλημμένα στη μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική που διανοίγεται για τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Οδηγίες της τελευταίας στιγμής

Ryanair: Μήνυσε μαζί με άλλες αεροπορικές τη βρετανική κυβέρνηση για τον «φωτεινό σηματοδότη»

Η Fed «ρίχνει» και τις ευρωπαϊκές αγορές