Αποζημίωση 25,4 εκατ. ευρώ επιδίκασε στην «Rural Connect» θυγατρική της Intrakat διαιτητικό δικαστήριο για διαγωνισμό που αφορά την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών.

Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτημα για αποζημιωτικές αξιώσεις από την ΚτΠ. Η τελευταία προσέφυγε σε διαιτητικό δικαστήριο το οποίο με την απόφασή του υποχρεώνει την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.» να καταβάλλει εντόκως στη «Rural Connect» το συνολικό ποσό των 25.417.314 ευρώ.

Αναλυτικά:
Η INTRAKAT (εφεξής η «Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 28/9/2022 «Ανακοίνωσης Σχολιασμού Δημοσιεύματος» της Εταιρείας (εφεξής η «Ανακοίνωση»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Όπως ήδη διευκρινίστηκε με την ως άνω Ανακοίνωση, στο πλαίσιο του έργου της Σύμβασης 1248 «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών με ΣΔΙΤ» (εφεξής η «Σύμβαση») στη Γεωγραφική Ζώνη 2, της «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε», η θυγατρική της Εταιρείας κατά ποσοστό 70% εταιρεία ειδικού σκοπού «Rural Connect Ευρυζωνικά Δίκτυα Α.Ε.Ε.Σ» (εφεξής «Rural Connect») είχε υποβάλει ενώπιον της Τριμελούς Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών (εφεξής η «Επιτροπή»), σχετικές αποζημιωτικές αξιώσεις τις οποίες η ως άνω Επιτροπή έκανε εν μέρει δεκτές για το συνολικό ποσό των 25.417.314 ευρώ.

Εν συνεχεία, η «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.», προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο του οικείου άρθρου της Σύμβασης (εφεξής το «Δικαστήριο»), το οποίο εξέδωσε στις 30/4/2023 την απόφασή του (εφεξής η «Απόφαση»).

Η εν λόγω Απόφαση κοινοποιήθηκε στην Εταιρεία μας στις 11/5/2023. Η Απόφαση, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της, υποχρεώνει την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.» να καταβάλλει εντόκως στη «Rural Connect» το συνολικό ποσό των 25.417.314 ευρώ.

Η ανωτέρω Απόφαση είναι εκτελεστή.

Η »Rural Connect» προτίθεται να ασκήσει όλα τα εκ του νόμου δικαιώματά της, ως αυτά απορρέουν από την Απόφαση. Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε νεότερη και σχετική με την υπόθεση εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ανάκαμψη στη ζήτηση «βλέπει» ο ΙΕΑ – Στο… ταβάνι οι ρωσικές εξαγωγές

Deutsche Bank: Επιβεβαιώνει την καλή πορεία της Τράπεζας Πειραιώς – Στα €3 η τιμή στόχος

Άλεξ Μπάλντοκ: Πώς η Κωτσόβολος εξελίχθηκε σε στήριγμα για το βρετανικό όμιλο Currys

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ