Εξηγήσεις και στοιχεία που να αποδεικνύουν πως δεν εφαρμόστηκαν συντονισμένες πρακτικές για να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ιντρακάτ, ζητά με επιστολή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την διοίκηση της τεχνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα στο μικροσκόπιο της Επιτροπής έχουν μπει οι κινήσεις των δύο εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη και των άλλων τριών μετόχων (Εξάρχου, Γκότση και Αγγέλου), καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι οι μέτοχοι συνεργάστηκαν μεταξύ τους για τον έλεγχο του ομίλου και όφειλαν να προχωρήσουν –όπως ορίζει ο νόμος- σε δημόσια πρόταση.

Με την τακτική όμως του «σπασίματος» των μετοχών στα τρία, οι νέοι μέτοχοι αιφνιδίασαν την αγορά καθώς απέφυγαν την υποβολή της δημόσιας πρότασης.  Κάτι άλλωστε που αποτυπώθηκε και στις πιέσεις που δέχτηκε η τιμή της μετοχής καθώς η αγορά είχε προεξοφλήσει την εξαγορά και των υπόλοιπων ποσοστών της εταιρείας που βρίσκονται στα χέρια των άλλων μετόχων.

Με την επιστολή που εστάλη την Τρίτη 12 Ιουλίου, η Επιτροπή διερευνά τις σχέσεις μεταξύ των μετόχων που διενήργησαν τις συναλλαγές αλλά και τον τρόπο που λειτούργησαν, αν υπάρχει συνεργασία, κοινές επενδύσεις κ.α.

Σημειώνεται ότι οι κύριοι Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης εξαγόρασαν το 31,07% των μετοχών της τεχνικής εταιρείας και επιπλέον 30% οι άλλοι δύο εφοπλιστές, συγκεντρώνοντας το 61,07% των μετοχών της Ιντρακάτ στην ίδια τιμή των 2,95 ευρώ. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε η εικόνα ότι πρόκειται για από κοινού έλεγχο της εταιρείας, υπήρξαν κατηγορηματικές διαψεύσεις από κύκλους των δύο εφοπλιστών.

Τις επόμενες μέρες οι μέτοχοι της εταιρείας θα κληθούν να αποδείξουν ότι δεν υπήρξε συντονισμός στην απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Ιντρακάτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε προσφύγει για τους ίδιους λόγους πέρσι και το δίδυμο των νέων μετόχων της Ιντρακάτ όταν ακόμη διατηρούσε το 30% της Ελλάκτωρ. Η καταγγελία που είχε γίνει στην Επιτροπή αφορούσε τις κινήσεις της Reggeborg Invest, η οποία έλεγχε το 30% της Ελλάκτωρ και του επενδυτικού fund Atlas κατόχου του 10%, λέγοντας ότι οι δύο εταιρείες λειτουργούσαν από κοινού και έπρεπε να υποβάλλουν δημόσια πρόταση.

Στο μεταξύ, σε αναζήτηση εξόδου από την εταιρεία και πώληση των μετοχών του βρίσκεται και ο κ. Δημήτρης Κούτρας μέτοχος του 8% της Ιντρακάτ μετά την απόφαση των νέων μετόχων να μην τον συμπεριλάβουν στη λίστα των πωλητών της Ιντρακάτ αλλά και στο νέο ΔΣ της εταιρείας. Ο κ. Κούτρας θα απέχει και από την αυριανή γενική συνέλευση που θα κληθεί να επικυρώσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ιντρακάτ.

Διαβάστε ακόμη:

Macquarie: Οι Αυστραλοί στρώνουν έδαφος για επενδύσεις €12-15 δισ. σε ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροκίνηση, παραχωρήσεις

Ο Σαρκοζί βλέπει Μητσοτάκη, ο Κούτρας αρχίζει μια νέα καριέρα, η Lamda ξεκινάει τον Πύργο τον Οκτώβριο και ο Σμετς νέα επένδυση

Littorea Limited: Μετά τις περιπέτειες η ώρα του σφυριού για το «φιλέτο» της Ύδρας (pics)