Επιχειρήσεις

INTRALOT: Κλειστά χαρτιά για τις συζητήσεις με τους ομολογιούχους

  • newsroom


Η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ανέφερε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και επιζητεί την επίτευξη συμφωνίας, χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα

Τη δέσμευσή της για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές της προκειμένου να βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση επανέλαβε η διοίκηση της INTRALOT στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020.

Η διοίκηση (σ.σ. στην τηλεδιάσκεψη δεν συμμετείχε ο Σωκράτης Κόκκαλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT) απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους ανέφερε πως εργάζεται εντατικά για να πετύχει μια συμφωνία και προς την κατεύσεις αυτή το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει εκτενείς συζητήσεις με όλους τους ομολογιούχους. Αναφέρθηκε στη δέσμευση που υπάρχει από πλευράς INTRALOT για την επίτευξη μιας συμφωνίας, όμως δεν θέλησε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, παρά τις ερωτήσεις αναλυτών.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο, η INTRALOT σύναψε σύμβαση δέσμευσης «lock-up» με μία «ad hoc» ομάδα ομολογιούχων που κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου Senior Unsecured Notes, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ και λήξεως το 2021. H συμφωνία lock-up προβλέπει, είτε τη συναινετική ανταλλαγή των ομολογιών 2021 με νέα ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας 205 εκατ.ευρώ και λήξεως 2025 που θα εκδοθούν από τη θυγατρική Intralot Inc., εφόσον θα δεσμεύονταν στη συμφωνία ομολογιούχοι κάτοχοι ποσοστού τουλάχιστον 90% της ονομαστικής αξίας των ομολογιών 2021, είτε την προσφυγή της INTRALOT σε δικαστικό συμβιβασμό υπό το αγγλικό δίκαιο (English law scheme of arrangement), με τη συναίνεση του Ad Hoc Group.

Μετά το πέρας της λήξης της προθεσμίας που είχε τεθεί στη σύμβαση lock-up, η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχουν υπογράψει ή προσχωρήσει στη συμφωνία lock-up νομικά ή φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό 82,76% επί της συνολικής ονομαστικής αξίας των ομολογιών 2021.

Η διοίκηση στις οικονομικές καταστάσεις εκτίμησε πως παρά τις εν εξελίξει συζητήσεις με τους ομολογιούχους, μια προσφυγή προς δικαστικό συμβιβασμό παραμένει ως μία επιπρόσθετη δυνατή επιλογή. Για το scheme of arrangement αρκεί η συναίνεση πιστωτών που κατέχουν τουλάχιστον το 75% του χρέους μίας εταιρίας και η σχετική συμφωνία επικυρώνεται από το αρμόδιο δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση για το 2021, η διοίκηση σημείωσε πως φέτος θα επιστρέψει σε προ Covid-19 επίπεδα, καθώς τα περιοριστικά μέτρα στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία έχουν αρθεί.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως συμβόλαια όπως της Κροατίας (βγήκε live την προηγούμενη εβδομάδα), στη Γερμανία και αλλού, αλλά και το κόστος από τον Covid-19 (σ.σ. περί τα 25 εκατ.ευρώ το 2020) που δεν θα επαναληφθεί, θα υποστηρίζουν τα μεγέθη του 2021.

Τέλος, έγινε αναφορά στη θετική πορεία της θυγατρικής στις ΗΠΑ, σε συνέχεια της επίδοσης του 2020 (κύκλος εργασιών +22,3%, EBITDA +62,1%).

Διαβάστε ακόμη: 

Λασκαρίδης – Μαρτίνος – Παπαδημητρίου: Για ποιους λόγους η ελληνική ναυτιλία θα κυριαρχεί και τις επόμενες δεκαετίες 

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις – Ποιες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα ένταξης 

Self test: Ποιοι εργαζόμενοι κάνουν 2 φορές την εβδομάδα, ποιος πληρώνει – Τι ισχύει για Δημόσιο και σχολεία (vid)

Απόρρητο Απόρρητο