Επιχειρήσεις

Υπερκάλυψη – ρεκόρ για το ομόλογο της Capital: Ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ

  • newsroom


Επίδοση ρεκόρ κατέγραψε η ομολογιακή έκδοση της CPLP Shipping, συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη – Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εταιρείας και της εγχώριας οικονομίας

Επίδοση – ρεκόρ κατέγραψε η ομολογιακή έκδοση της της CPLP Shipping, συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη. Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς κάνουν λόγο για υπερκάλυψη που αγγίζει τις έξι φορές, με τις προσφορές να έχουν ήδη ξεπεράσει το ποσό των 800 εκατ. ευρώ, επίδοση που αποτελει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εταιρείας και της εγχώριας οικονομίας.

H δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου της «CPLP Shipping» ολοκληρώθηκε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2021, με την εταιρεία να ζητά από τους επενδυτές το ποσό των 150 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο του 5ετούς διάρκειας τίτλου αναμένεται κατά συνέπεια να διαμορφωθεί στο κατώτατο εύρος που είχαν δώσει οι ανάδοχοι. Υπενθυμίζεται ότι το εύρος απόδοσης του ομολόγου έχει καθοριστεί από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους μεταξύ 2,60% και 3,00%.

Η εταιρεία θα διαθέσει το σύνολο των καθαρών κεφαλαίων που θα αντλήσει από την έκδοση (ύψους έως €150 εκατ., αφαιρουμένων των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης του ΚΟΔ ύψους €4,8 εκατ. περίπου), για να εντάξει τρία LNG Carriers στον στόλο της, στο πλαίσιο του στρατηγικού επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Τα τρία υπερσύγχρονα LNG Carriers, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα κινούνται με καύσιμο το φυσικό αέριο το οποίο παράγει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ είναι και αποδοτικότερα ενεργειακά.

Η Capital Product Partners L.P. είναι εταιρεία του Ομίλου της οικογένειας Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος διαθέτει στόλο 108 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 πλοίων LNG Carriers, 56 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και αργού πετρελαίου, 38 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Η διαπραγμάτευση των νέων ομολογιών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί θα ξεκινήσει την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμα:

Alpha Bank: Τι σημαίνει για τους καταναλωτές η αύξηση στις τιμές ενέργειας (γραφήματα)

Ενεργειακή κρίση: Και όμως το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε φθηνότερο από το φυσικό αέριο

Ποια εταιρεία έψαξε ο κόσμος περισσότερο στην Google το 2021