Επιχειρήσεις

ISS: Υποβάθμιση Ελλάκτωρ για την τήρηση αρχών ορθής εταιρικής διακυβέρνησης

  • newsroom


Η επίδοση αυτή δείχνει ότι το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται σε διεθνή πρότυπα και ουσιαστικά υποβιβάζεται στην κατηγορία αναξιόπιστης εταιρικής διακυβέρνησης

Η Institutional Shareholders Services (ISS) ο μεγαλύτερος, ανεξάρτητος, διεθνής οίκος εποπτείας εταιρικής διακυβέρνησης, υποβάθμισε την αξιολόγηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ όσον αφορά την τήρηση αρχών εταιρικής διακυβέρνησης.

Η αξιολόγηση της ελληνικής εταιρείας από την βαθμίδα 4 που βρίσκονταν πριν την περίοδο του σημερινού Δ.Σ. υποβιβάστηκε στο 7 καθώς η κλίμακα είναι από το 10 για την χειρότερη θέση έως το 1 για την καλύτερη βαθμολογία.

Η επίδοση αυτή δείχνει ότι το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται σε διεθνή πρότυπα και ουσιαστικά υποβιβάζεται στην κατηγορία αναξιόπιστης εταιρικής διακυβέρνησης.

Η επιδείνωση της αξιολόγησης αποδίδεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της εταιρείας είναι εκτεθειμένος σε εργασίες συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τρίτους ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε εμπλοκή σε διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε τόσο η ΑΚΤΩΡ όσο και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στην έκθεση της ISS επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της εταιρείας είναι μη εκτελεστικός αλλά και μη ανεξάρτητος, υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις ενώ η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την κατοχή μετοχών των μελών ΔΣ και στελεχών της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

Mytilineos: Νέα Σύμβαση Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αυστραλία μέσω της τεχνολογίας Blockchain

Γεωργιάδης: «Ναι» στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, φροντιστηρίων και εμπορικών κέντρων

«Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα»: Οι… δόσεις γέννησαν 5 νέους δισεκατομμυριούχους

Απόρρητο Απόρρητο