Τη μεγαλύτερη μείωση κερδών στην ιστορία της ανακοίνωσε η Huawei, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις και το αυστηρό lockdown στην Κίνα επηρεάσαν δραματικά τα οικονομικά αποτελέσματα

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός, για το σύνολο του 2022, παρουσίασε καθαρά κέρδη της τάξης των 35,6 δισ. γουάν (5,18 δισ. δολάρια), ένα ποσό μειωμένο κατά 69% σε σχέση με το 2021.

Η εν λόγω κάμψη είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών, καθώς ξεπέρασε ακόμη και το -54% του 2011, όπως αναφέρει το οικονομικό δίκτυο CNBC.

«Το 2022, ένα εξωτερικό περιβάλλον προκλήσεων και παράγοντες εκτός αγοράς επηρέασαν τις δραστηριότητες της Huawei» παραδέχθηκε ο Έριχ Ξου, επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας.

Μεταξύ των παραγόντων που επηρεάσαν πρισσότερο την κερδοφορία, καίριο ρόλο διαδραματίσε η αποκοπή της τεχνολογίας της Huawei από την αμερικανική αγορά

Ταυτόχρονα, τα διαδοχικά lockdowns στην Κίνα, ως απόρροια της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην Covid, επέδρασαν αρνητικά στις εγχώριες πωλήσεις, ενώ προβλήματα προέκυψαν κι από τις παγκόσμιες ελλείψεις σε μικροτσιπς (ημιαγωγοί).

Παρά την κάμψη των κερδών, πάντως, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,9% και διαμορφώθηκαν στα 642,3 δισ. γουάν.

Διαβάστε ακόμα

Βοήθεια… έρχονται κόκκινοι φόροι, το deal της ΤΕΝΕΡΓ, οι μισθοί των CEO και ο γάμος της Πύλου

Ο γάμος Άκτωρ – Ιntrakat αλλάζει το τοπίο στις κατασκευές

Τράπεζες: Πιστωτική επέκταση άνω των 6,5 δισ. ευρώ ο στόχος για το 2023 – «Ατμομηχανή» τα δάνεια προς επιχειρήσεις