Επιχειρήσεις

Johnson & Johnson: Δεν θα παραδώσει τα 55 εκατ. δόσεις στην ΕΕ μέχρι τον Ιούνιο

  • newsroom


Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε διακόψει την παρασκευή του εμβολίου τον Απρίλιο, καθώς έπειτα από επιθεώρηση οι ειδικοί της διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων

Αβέβαιη για το αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον στόχο της και να παραδώσει 55 εκατ. δόσεις του εμβολίου της για τον κορωνοϊό στην ΕΕ μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους, εμφανίστηκε σήμερα η Johnson & Johnson, όπως ανέφερε η ολλανδική θυγατρική της.

Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας, NOS, ότι είναι αμφίβολο ότι θα επιτευχθεί ο στόχος λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε διακόψει την παραγωγή του εμβολίου σε εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc τον Απρίλιο, αφού από την επιθεώρηση που έκαναν οι ειδικοί της διαπίστωσαν διάφορα σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων.

«Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη παύση της παραγωγής των συστατικών στο Emergent BioSolutions επηρεάζει τους χρόνους παράδοσης του μονοδοσικού εμβολίου μας για την Covid-19 στις χώρες μέλη της ΕΕ και σε άλλα μέρη του κόσμου», ανέφερε η εκπρόσωπος Ελιάν Λάουερς σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως επισήμανε, η παραγωγή των συστατικών είναι κρίσιμης σημασίας για την παρασκευή και τη διανομή του εμβολίου παγκοσμίως, ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων αφού ολοκληρώσουν τις επιθεωρήσεις τους οι ρυθμιστικές αρχές», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Τhink Silicon: Η Ελλάδα βάζει στο επίκεντρο την καινοτομία

Γεμάτο φοροαπαλλαγές το νέο Ε1 του «κορωνοϊού»

Το παρασκήνιο του mega deal ρεκόρ των 2 δισ. για την Chipita και η επόμενη μέρα