Επιχειρήσεις

Καταστήματα εστίασης: Tι ισχύει για τη λειτουργία τους σε κλειστά εμπορικά κέντρα

  • newsroom


Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα καταστήματα εστίασης

To υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με εγκύκλιό του εξέδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης σε κλειστά εμπορικά κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να λειτουργούν και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε κλειστά εμπορικά κέντρα, ανεξαρτήτως αν διαθέτουν δικά τους τραπεζοκαθίσματα ή εξυπηρετούνται από τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους εντός των εμπορικών κέντρων.

Αναλυτικά τι αναφέρει η εγκύκλιος:

Όπως ορίζει η εγκύκλιος 83788/26-7-2021 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο σημείο 16 [Εστίαση (π.χ. εστιατόρια [πλην φοιτητικών εστιατορίων], καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντΐνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων)] της παρ.1 του άρθρου 1 της με στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 46819/23.7.2021 κοινής απόφασης, μπορούν να λειτουργούν και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε κλειστά εμπορικά κέντρα ανεξαρτήτως αν διαθέτουν δικά τους τραπεζοκαθίσματα ή εξυπηρετούνται από τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους εντός των εμπορικών κέντρων.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Αποφασίζουμε αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό

Airbnb για πισίνες: Tο νέο trend που ανέδειξε ο κορωνοϊός – Ζευγάρι έβγαλε $111.000 σε έναν χρόνο

Τουρισμός: Όλες οι ελπίδες στο «βαρύ χαρτί» του Αυγούστου – Είμαστε στο 60% του 2019