«Η απώλεια της εκτός σχεδίου έκτασης επιφανείας 242,25 στρ. περιορίζει την υλοποίηση του σχεδιασμού της εταιρείας που αφορούσε την ανάπτυξη επένδυσης στην εν λόγω περιοχή».

Αυτό επισημαίνει με νεότερη ανακοίνωσή της η ΚΕΚΡΟΨ σε συνέχεια της έκδοσης της απόφασης 747/2022 του Αρείου Πάγου σχετικά με την αντιδικία που έχει η εταιρεία με το Ελληνικό Δημόσιο για τα ακίνητα στα παλιά λατομεία του Ψυχικού. Υπενθυμίζεται ότι για τις εν λόγω εκτάσεις το επενδυτικό πλάνο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η απόφαση 747/2022 του Αρείου Πάγου σύμφωνα με το διατακτικό που έχει λάβει γνώση η ΚΕΚΡΟΨ αναγνωρίζει το Ελληνικό Δημόσιο ως κύριο της εκτός σχεδίου έκτασης επιφανείας 242,25 στρ. ενώ για την εντός σχεδίου έκταση επιφανείας 49,75 στρ. απορρίπτει την αγωγή διεκδίκησης του Ελληνικού Δημοσίου. Η εταιρεία αφού λάβει το πλήρες κείμενο της απόφασης θα εκτιμήσει τις περαιτέρω νομικές ενέργειες της.

Σχετικά με τις εκτιμώμενες επιπτώσεις στην περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της ΚΕΚΡΟΨ από την απόφαση 747/2022 του Αρείου Πάγου, η εταιρεία εκτιμά ότι η απόφαση 747/2022 δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να αναγνωρίσει στις επόμενες οικονομικές καταστάσεις τα κατωτέρω εντός σχεδίου ακίνητα τα οποία είχαν αποαναγνωριστεί σε προηγούμενες χρήσεις:

  • Οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Νεφέλης 6 (7.094 τ.μ.),
  • Οικόπεδο που βρίσκεται στην Περσέως 11 – 19 (5.829 τ.μ.)

«Από τις συγκεκριμένες ενέργειες αναμένεται να προκύψει υπεραξία η οποία θα προσδιορισθεί κατά την περίοδο αναγνώρισης σύμφωνα με τις πρόνοιες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Όσον αφορά την εκτός σχεδίου έκταση επί της οποίας αναγνωρίζεται η κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου δεν επηρεάζεται η περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της Εταιρείας από την απόφαση 747/2022 του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι η εν λόγω έκταση είχε αποαναγνωριστεί σε προηγούμενες χρήσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Mέτρα στήριξης 3,2 δισ. ευρώ για το ρεύμα – Πώς θα εφαρμοστούν

Η ΕΕ αναθεωρεί το σχέδιο για το ρωσικό εμπάργκο – Δίνει έναν έξτρα χρόνο σε Ουγγαρία, Σλοβακία

Νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Χάνονται διαδοχικές στηρίξεις στο ταμπλό