Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στην αγορά ακινήτων της Αθήνας λόγω των έργων για την επέκταση του τραμ και της νέας γραμμής του μετρό, κάτι που έχει ξεκινήσει να αποτυπώνεται τόσο στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση όσο και στην ανοδική τάση των τιμών.

Το ενδιαφέρον των ιδιωτών και επενδυτών, Ελλήνων και ξένων, ήδη είναι ορατό ειδικά στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπου θα δημιουργηθούν οι νέοι σταθμοί του μετρό όπως είναι Γαλάτσι, Κυψέλη, Εξάρχεια κ.ά.

Εμπορικοί χώροι, καταστήματα, αλλά και χώροι γραφείων είναι στο στόχαστρο των ενδιαφερόμενων, αφού οι νέοι σταθμοί του μετρό σημαίνουν και αναβάθμιση της περιοχής, ευκολότερη πρόσβαση και αυξημένη κίνηση.

Επίσης, το οικιστικό ενδιαφέρον, που παραμένει ούτως ή άλλως αμείωτο τα τελευταία χρόνια, επεκτείνεται πλέον στις περιοχές αυτές, που πιθανόν μέχρι πρότινος δεν αποτελούσαν πρώτη επιλογή, είτε λόγω πυκνής δόμησης, είτε λόγω αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης και έλλειψης θέσεων στάθμευσης.

Στις συγκεκριμένες περιοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα να αγοράσουν κατοικίες σε σχετικά χαμηλή τιμή, με στόχο είτε την ιδιοκατοίκηση δεδομένου ότι η πρόσβαση στο μετρό διευκολύνει την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις, είτε για εκμετάλλευση μέσω μίσθωσης σε υψηλές τιμές λόγω της προνομιακής τους πλέον θέσης.

Επιπλέον, μετά τη λειτουργία των σταθμών, η μεταπώληση τέτοιων ακινήτων θα είναι πολύ πιο κερδοφόρα χάρη στην άνθηση που θα έχει γνωρίσει η εκάστοτε περιοχή.

Μία από αυτές τις περιοχές που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, τα τελευταία χρόνια, είναι η Κυψέλη μια από τις παλαιότερες και ιστορικότερες συνοικίες της Αθήνας. Μία περιοχή με ιδιαίτερη ιστορία, αρχιτεκτονική αλλά και με 3 νέους σταθμούς του μετρό υπό κατασκευή – στο Λόφο Ελικώνος, στην Πλατεία Κυψέλης και στα Δικαστήρια.

Η Κυψέλη κατά τις δεκαετίες 1920-1970 αποτελούσε, μαζί με το Κολωνάκι, τη Βικτώρια και την περιοχή των Ανακτόρων, τον αστικό πυρήνα της Αθήνας. Σήμερα, μετά από κάποιες δεκαετίες, η Κυψέλη επανέρχεται στις παλιές της «δόξες».

Η εγγύτητα στο κέντρο, ο αξιοσημείωτος συνδυασμός αρχιτεκτονικών στυλ, τα γειτονικά πάρκα όπως αυτό του Πεδίου του Άρεως, η Δημοτική Αγορά, ο περίφημος πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας συνθέτουν μια αναβαθμισμένη περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα υπάρχοντα οικιστικά και επαγγελματικά ακίνητα για μίσθωση ή αγορά αλλά και η σημαντική ανοικοδόμηση και ανακαίνιση του κτηριακού αποθέματος μεγάλης παλαιότητας σε αρκετές γειτονιές της αναδεικνύουν την Κυψέλη σε μια ελκυστική επιλογή για κατοικία και επαγγελματική στέγη.

Η πρόταση της Intrum

Η Intrum διαθέτει προς πώληση διαμέρισμα Δ’ ορόφου και επιφανείας 78 τ.μ. σε κεντρικό σημείο της Κυψέλης, κοντά στη Φωκίωνος Νέγρη, στη Δημοτική Αγορά και την Πλατεία Κυψέλης.

Το διαμέρισμα αποτελείται από χωλ, σαλόνι, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο και βεράντα πρόσοψης 17 τ.μ.

Στόχος της Intrum REO είναι η θετική συνεισφορά στην ενίσχυση της οικονομίας μέσα από την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κτηματαγοράς

Για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, η Intrum REO έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, επενδύει στη δική της πλατφόρμα διαχείρισης PropertyBase και έχει λανσάρει τη δική της ιστοσελίδα πώλησης ακινήτων https://realestate.intrum.gr.