Ο ανταγωνισμός για τα συμβόλαια πρώην ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ για την αποστολή των λογαριασμών στους πελάτες τους φαίνεται πως ήταν το «ορεκτικό». Πλέον, φθάνει η ώρα του «κυρίως πιάτου» στην ταχυδρομική αγορά, του μεγάλου συμβολαίου συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ περίπου (χωρίς το ΦΠΑ) για τη διακίνηση της αλληλογραφίας του Δημοσίου.

Και αυτό διότι η προκήρυξη της «χρυσής» σύμβασης στάλθηκε χθες προς ανάρτηση στην πλατφόρμα «Προμηθέας» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων της ΓΓ Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, η σύμβαση θα είναι τριετής και θα αφορά την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου, και ειδικότερα των υπουργείων, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των Ανεξάρτητων Αρχών.

Η μέγιστη εκτιμώμενη αξία του έργου, σύμφωνα με την προκήρυξη, φθάνει τα 49.466.044 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Επί του συγκεκριμένου ποσού υπολογίζεται ότι ο ΦΠΑ θα είναι 11.871.850,56 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει για το Δημόσιο ένα συνολικό ποσό λίγο πάνω απ’ τα 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ταχυδρομικές ανάγκες του.

Για την αγορά πάλι είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο, το οποίο διασφαλίζει σημαντική ρευστότητα σε βάθος τριετίας για την εταιρεία που θα το «κλείσει». Γι αυτό εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μεγάλοι παίκτες, με κυριότερους τα ΕΛΤΑ και την ACS που ήδη «κονταροχτυπιούνται» για τα συμβόλαια των ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, αναμένεται να διεκδικήσουν δυναμικά τη δουλειά.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία παραλαβής των προσφορών είναι η 10η Σεπτεμβρίου, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Διαβάστε ακόμη:

Ο επικίνδυνος συνωστισμός στα πάρτι με τα κόκκινα δάνεια, ο Δανός που… νευριάζει τον Φουρλή κι η επόμενη ημέρα για Lavipharm και Ιntertech 

Στο σφυρί το «ορφανό φιλέτο» του «Καρούζος Gate» δίπλα στο Ελληνικό

Mytilineos: Τα σχόλια των αναλυτών για το πρώτο εξάμηνο του 2021