Σταθερή ανάπτυξη καταγράφει η McDonald’s στην ελληνική αγορά, βάσει του επενδυτικού πλάνου της Premier Capital Ελλάς, μέλους της Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα.

Από το 2011 που ανέλαβε ως Developmental Licencee του αμερικανικού σήματος στην Ελλάδα, η Premier Capital Ελλάς έχει επενδύσει περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφιστάμενων καθώς και την αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυό της.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν εχθές ο Melo Hili, Chairman και Developmental Licencee της Premier Capital plc και η Simona Mancinelli, Managing Director της Premier Capital Ελλάς σε συνάντηση με δημοσιογράφους, στόχος της εταιρείας για την ελληνική αγορά είναι σε βάθος πενταετίας να προσθέσει 22 νέα καταστήματα στο δίκτυό της ξεπερνώντας τα 50 σημεία και να διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της, που σήμερα ανέρχονται σε 1.500.

Η Premier Capital Ελλάς, η οποία εγκαινίασε εχθές το 29ο εστιατόριο McDonald’s, στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, ολοκληρώνοντας επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ σχεδιάζει, μέχρι το τέλος του έτους, το άνοιγμα τριών ακόμα σημείων. Ήδη κατασκευάζεται ένα στην οδό Πέτρου Ράλλη, ένα ακόμα στο Χαϊδάρι βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης και ένα τρίτο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Παράλληλα, έντονο είναι το ενδιαφέρον της διοίκησης για ενίσχυση της παρουσίας του σήματος σε τουριστικές περιοχές. Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν τέσσερα εποχιακά καταστήματα σε νησιά. Επίσης ενδιαφέρον υπάρχει για απόκτηση παρουσίας τόσο σε αεροδρόμια της χώρας όσο και στο project του Ελληνικού.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω τις υπηρεσίες McDelivery και McDrive ενώ αξιοποιεί τα νέα κανάλια διανομής έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με πλατφόρμες delivery. Το 2022 ο κύκλος εργασιών της Premier Capital Ελλάς ανήλθε στα 81 εκατ. ευρώ ενώ εκδόθηκαν, σύμφωνα με τη διοίκηση, περίπου 6 εκατ. αποδείξεις. Την ίδια χρονιά, το 45% των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε μέσω drive thru με παραλαβή από τα καταστήματα, το 25% απευθείας από καθημερινούς πελάτες και το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε σε ηλεκτρονικές παραγγελίες. Το ύψος της μέσης απόδειξης για παραδόσεις παραγγελιών κατ’ οίκον είναι 12-13 ευρώ, μέσω drive thru ανέρχεται στα 8-9 ευρώ και στο εστιατόριο ανέρχεται σε περίπου 7 ευρώ. Σημειώνεται ότι το 80% των παραγγελιών γίνεται ψηφιακά. Όσον αφορά στο προφίλ των πελατών αφορά ηλικίες μεταξύ 17 και 25 ετών καθώς και οικογένειες.

Εστιάζοντας στην περυσινή χρονιά, η διοίκηση αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε λόγω των έντονων πληθωριστικών πιέσεων και του αυξημένου ενεργειακού κόστους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι προέβη κατά τη διάρκεια του 2022 σε πέντε διαδοχικές ανατιμήσεις στα προϊόντα της. Για τη φετινή χρονιά εξετάζονται οι συνθήκες που διαμορφώνονται και στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για την πορεία των τιμών.

Η Premier Capital Ελλάς είναι μέλος της Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα, που είναι ο Developmental Licencee της McDonald’s σε Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία. Η Premier Capital λειτουργεί 175 εστιατόρια McDonald’s στις έξι χώρες και απασχολεί περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους. Η Premier Capital plc είναι θυγατρική της Hili Ventures, ενός ομίλου με δραστηριότητες στους τομείς των τροφίμων και λιανικής, διαχείρισης ακινήτων και ξενοδοχειακών, ναυτιλιακών, μηχανικής (engineering) και τεχνολογίας σε 11 χώρες στην Ευρώπη και Βόρεια Αφρική, με 11.000 εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωπαϊκοί Σιδηρόδρομοι: Η έκθεση που προειδοποιούσε για τα κενά στις υποδομές και την έλλειψη ενοποίησης (pics)

Αντίστροφη μέτρηση: Έρχεται ο Ψηφιακός Φάκελος Ακινήτων – Αλλάζουν τα πάντα στις μεταβιβάσεις

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι αστοχίες που έφεραν την τραγωδία στα Τέμπη