Μια μεγάλη παραγγελία τουλάχιστον 100 αεροσκαφών έχει στα «σκαριά» η American Airlines, καθώς η εταιρεία εκτιμά πως η ανάκαμψη του ταξιδιωτικού τομέα και ο αυξημένος ανταγωνισμός απαιτεί την ανανέωση του στόλου της. Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε συνομιλίες τόσο με την ευρωπαϊκή Airbus όσο και με την αμερικανική Boeing.

Η αμερικανική αεροπορική εστιάζει κυρίως στην αντικατάσταση των παλαιότερων 737-800, Α319 και Α320 και για το λόγο αυτό ενδιαφέρεται είτε για τα 737 Max της Boeing είτε για τα Α321neo του ευρωπαϊκού ομίλου. Οι συνομιλίες της ΑΑ συνεχίζονται εντατικά και με τους δύο ομίλους, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις.

Πάντως, το ύψος της παραγγελίας υπολογίζεται περίπου στα 6 δισ. δολάρια και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από νέα μέγα deals στον κλάδο, καθώς η κάθετη αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης παγκόσμιως οδηγεί όλο και περισσότερες εταιρείες στην απόφαση να επενδύσουν στην αγορά νέων αεροσκαφών. Ανάμεσα τους η κορυφαία ινδική IndiGo, η επίσης αμερικανική United Airlines αλλά και η ευρωπαϊκή Ryanair.

Η αύξηση της ζήτησης έχει δυσκολέψει τους ομίλους αεροναυπηγικής που είχαν προχωρήσει σε περικοπές και απολύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα προσπαθούν να ανεβάσουν γρήγορα… στροφές για να ανταποκριθούν στις νέες παραγγελίες.

Διαβάστε ακόμα

Goldman Sachs: Τι πραγματικά σημαίνει η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Fitch

Παρέμβαση Χατζηδάκη για την «κατάληψη» στις παραλίες: Έλεγχοι και κυρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Όταν ο χρυσός σημείωσε ιστορικό υψηλό ο μεγαλύτερος αγοραστής έγινε… top πωλητής (πίνακες) 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ