ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέρισμα 0,38 ευρώ/μετοχή από την ΕΛΒΕ – Πότε ξεκινά η πληρωμή

Ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

Τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης αλλά και παλαιότερων ετών ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της ΕΛΒΕ, η οποία διεξήχθη στις 29 Αυγούστου.

Το συνολικό μέρισμα ανέρχεται σε 1,323 εκατ. ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί σε 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Αφαιρώντας τον φόρο παρακράτησης, το καθαρό ποσό διαμορφώνεται σε 0,38 ευρώ.

Ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Δικαιούχοι, δε, είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τρ. Πειραιώς ως ακολούθως:

  • Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.
  • Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της “ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.”.

Τα μερίσματα, τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2028, παραγράφονται και τα σχετικά ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμα

Το “disruption Stefanos” πιάνει τόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αγοραστός και ο Χαρδαλιάς, η λυπητερή στις ασφαλιστικές και το λιμάνι του Βόλου

HSBC: Ποιους είδαν, τι άκουσαν οι ξένοι επενδυτές που έφερε στην Αθήνα (γραφήματα)

Παμίνος Κυρκίνης: Σε τροχιά νέων επιδόσεων ρεκόρ φέτος το efood – Δίνει προμέρισμα στην Delivery Hero

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""