Ποιος πληθωρισμός και ποιες πιέσεις! Η Online Delivery, η εταιρεία πίσω απ’ τη δημοφιλή πλατφόρμα efood παραμένει σε τροχιά επίτευξης νέου ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων φέτος, φροντίζοντας να ανοίξει το ταμείο της στην Delivery Hero, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά το ότι αποτελεί «μηχανή χρήματος» για τη μητρική.

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ υπό τους συνδιευθύνοντες συμβούλους κ.κ. Παμίνο και Κωνσταντίνο Κυρκίνη αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος στη μητρική. Η απόφαση, που αναρτήθηκε χθες στο ΓΕΜΗ, συνοδεύεται από μία οικονομική κατάσταση για τις επιδόσεις που είχε η Online Delivery κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Σε αυτή φαίνεται πως η εταιρεία διατηρεί την ανοδική τροχιά σε επίπεδο τζίρου διατηρώντας τα ιδιαίτερα μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Συγκεκριμένα ο καθαρός κύκλος εργασιών έφθασε τα 78,06 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ τόκων και φόρων τα 19,34 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά τους φόρους 13,87 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά, στο σύνολο της χρήσης του 2022 η εταιρεία είχε καθαρό κύκλο εργασιών 135,61 εκατ. ευρώ, κέρδη προ τόκων και φόρων 35,67 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους 25,16 εκατ. ευρώ.

Στις 30 Ιουνίου 2023 τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της εταιρείας έφθαναν τα 32,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση η εταιρεία κατέβαλε μερίσματα στη μητρική ύψους 22 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο συνεχίζοντας να τη στηρίζει καθώς η στρατηγική ραγδαίας ανάπτυξης που ακολουθεί η τελευταία τη διατηρεί σε ένα καθεστώς μεγάλης «αιμορραγίας».

Κάτι που φάνηκε και στις οικονομικές καταστάσεις για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης που είχε ανακοινώσει πρόσφατα η Delivery Hero, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με αυτές, ο κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος κατά 27% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2022, φθάνοντας τα 4,84 δισ ευρώ. Την ίδια ώρα οι καθαρές ζημιές ήταν 830,1 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 45% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο η Online Delivery επίσης χορήγησε δάνειο στη μητρική ύψους 20 εκατ. ευρώ διάρκειας πέντε ετών με βάση το Euribor τριών μηνών, συν πιστωτικό όριο στο ποσοστό των 5,75% ετησίως!

Κατά τα λοιπά η Online Deivery είχε την 30η Ιουνίου 2023 σύνολο καθαρής θέσης 25,17 εκατ. ευρώ, από 33,3 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Επίσης το σύνολο των υποχρεώσεων της ήταν 43,95 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όμως τα 22 εκατ. αφορούσαν πληρωτέα μερίσματα.

Διαβάστε ακόμη 

Πλειστηριασμοί: «Κληρώνει» για Καρυπίδη, νέα σφυριά για ΑΤΤΙ-ΚΑΤ (pics)

Μπαλάκι ευθυνών Περιφέρειας – Δήμων για το φράγμα στον ποταμό Καλέντζη – Ποιος το έσπασε (vid)

Σε ΔΕΗ – Archirodon το μεγάλο υδροηλεκτρικό Cebren στη Βόρεια Μακεδονία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ