Νέες διαβεβαιώσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει για την αναδιάρθρωση του χρέους της, την εξεύρεση επενδυτή και τη δημοσιοποίηση των αναμορφωμένων οικονομικών της καταστάσεων έδωσε η MLS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η MLS έπειτα από τη δημοσιοποίηση του – εξαιρετικά ανησυχητικού για τη βιωσιμότητά της εταιρείας – περιεχομένου της επιστολής που έστειλε στην εποπτική αρχή ο ορκωτός ελεγκτής Ν. Παγώνης της PKF Ευρωελεγκτική, κινητοποιήθηκε ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει με στόχο την εξυγίανσή της.

Μεταξύ άλλων, απέστειλε στην εποπτική αρχή επιστολή (με ημερομηνία 17 Ιουνίου) της Corinth Investments, στην οποία η τελευταία αναφέρει «σε συνέχεια της μεταξύ μας σύμβασης για τη συμμετοχή της Corinth Investments στο μετοχικό κεφάλαιο της MLS» ότι έχει προσλάβει τη Whitetip Investments (γνωστή μεταξύ άλλων για την επιτυχή συμμετοχή της στην αναδιάρθρωση της Folli Follie) η οποία αναλαμβάνει κατ’ αρχήν την αναδιάρθρωση του χρέους της MLS (συμφωνία με πιστωτές, ως επί το πλείστον τράπεζες και ομολογιούχους).

Όπως αναφέρει η Corinth Investments στην επιστολή της, η Whitetip θα αναλάβει σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί η μετοχή της MLS στο Χρηματιστήριο.

Παράλληλα, στην επιστολή (την οποία υπογράφει ο Χρίστης Ενωτιάδης, Managing Director της Corinth) γίνεται λόγος για τελικές διαπραγματεύσεις με τη Mazars για να αναλάβει την εκπόνηση business plan για λογαριασμό της εταιρείας.

Πλέον το θέμα είναι κατά πόσο οι νέες διαβεβαιώσεις της διοίκησης Καματάκη ικανοποιούν την εποπτική Αρχή αλλά και τον ορκωτό ελεγκτή ο οποίος έχει εγείρει σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων 2019 με βάση την αρχή της συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας (going concern), αναφέροντας πως εγείρεται ζήτημα ουσιαστικής αμφιβολίας όσον αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της MLS.

Μένει, δηλαδή, να διαπιστωθεί εάν η MLS έχει στη διαθεσή της και στείλει comfort letter που να τεκμηριώνει την ύπαρξη, τη νομιμότητα και την εκτελεσιμότητα των συμφωνιών για παροχή ή διατήρηση χρηματοοικονομικής στήριξης που επικαλείται. Επίσης, πρέπει να διαπιστωθεί εάν υφίσταται υπογεγραμμένη σύμβαση με τις Whitetip και Mazars, αλλά και να διθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των ενεργειών για την αναδιάρθρωση του χρέους της MLS.

Επίσης, μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ικανοποιείται από τις εξηγήσεις που έχει δώσει η MLS. Αυτό θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αναμένονται οι ενέργειες της εποπτικής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση ο προβληματισμός των Αρχών για την υπόθεση MLS έχει ενταθεί και στο πλαισιο αυτό έχει εξεταστεί – χωρίς, όπως έχει αναφέρει το newmoney, να έχουν ληφθεί αποφάσεις – να αξιοποιηθούν οι διατάξεις του άρθρου 40 παρ.2 του ν.4640/2019 που αφορά στην αντικατάσταση μελών της διοίκησης σε εισηγμένη εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα:

Στάσσης: Σε πλήρη εξέλιξη ο ενεργειακός μετασχηματισμός της ΔΕΗ – Στόχος €1,1 δισ. λειτουργικά κέρδη το 2023

Motor Oil: Εγκαθιστά σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στο διυλιστήριο

Τζον ΜακΑφι: Sex, drugs και antivirus – Η άνοδος και το τραγικό τέλος