Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το ιστορικό μπαρ – εστιατόριο Jackson Hall στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, στο Κολωνάκι. Έντεκα χρόνια από τότε που έβαλε λουκέτο υπό το βάρος της μεγάλης οικονομικής κρίσης που κορυφώνονταν στη χώρα σαρώνοντας χιλιάδες επιχειρήσεις, και εννέα απ’ τη στιγμή που βρέθηκε στα χέρια της Βενέτης ΑΒΕΕ, ο χώρος ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του.

Μόνο που αυτή τη φορά η εικόνα έχει αλλάξει, και όπως επιτάσσει και ο νέος ιδιοκτήτης του, θα αναμιγνύει κάτι απ’ τα παλιά μαζί όμως με ένα αρτοζαχαροπλαστείο στο ισόγειο. Συγκεκριμένα στο ισόγειο κατάστημα έχει ετοιμαστεί ένα Artisan Bakery με την ταμπέλα Veneti Jackson’s, παρόμοιο με αυτό που λειτουργεί ήδη στην Κηφισιά. Στον πρώτο όροφο έχει δημιουργηθεί ένα American Bar – Εστιατόριο, προσπαθώντας να συνεχίσει την παράδοση του ιστορικού καταστήματος. Αυτό θα φιλοξενεί δύο σήματα μέσα, τα Jackson Burger και Pizza Mia.

«Πιστεύω σε περίπου ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε. Το κατάστημα είναι έτοιμο, αναζητούμε τώρα άτομα που θα συγκροτήσουν την ομάδα που θα το “τρέξει”, το οποίο βέβαια δεν είναι εύκολη υπόθεση», λέει στο newmoney ο κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, βασικός μέτοχος, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕ που αυτό το διάστημα φέρεται να ολοκληρώνει τη συμφωνία για την απόκτηση της Παγωτά Δωδώνη, προαναγγέλοντας ανακοινώσεις σε περίπου δύο εβδομάδες.

Ο κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, βασικός μέτοχος, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕ

Είχε κλείσει στις 18 Ιουλίου 2013, μία ημέρα σημαδιακή ίσως καθώς το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο για την επίσκεψη του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που είχε έρθει τότε για να πιέσει, όπως συνήθιζε, για τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις σε μία χώρα που μόλις ένα χρόνο πριν έβλεπε την οικονομία της να συρρικνώνεται 25%!

Για τα επόμενα δύο χρόνια η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος του Ανδριώτη ευεργέτη Πέτρου Λ. Μουστάκα, ιδιοκτήτη του ακινήτου στην καρδιά του Κολωνακίου, προσπαθούσε να βρει νέο μισθωτή.

Ώσπου τον Αύγουστο του 2015, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, υπεγράφη μισθωτική σύμβαση με την Βενέτης ΑΒΕΕ.

Μόνο που τα σχέδια του κ. Μονεμβασιώτη να επαναφέρει στη ζωή γρήγορα το Jackson Hall με τη μορφή που το οραματίστηκε, γρήγορα έπεσαν στον «τοίχο» της γραφειοκρατίας. Το σχέδιο για τη δημιουργία του Artizan Bakery απαιτούσε μεγάλες πολεοδομικές αλλαγές καθώς το ακίνητο συνολικής (καθαρής) επιφάνειας 845 τ.μ. αρχικά διέθετε υπόγειο, ημιυπόγειο, ισόγειο 12 τ.μ., ίσα – ίσα να χωράει η σκάλα, 1ο όροφο και 2ο όροφο. Κοινώς έπρεπε να ανακατασκευαστεί και να δημιουργηθεί ισόγειος χώρος! Οπότε πρώτο εμπόδιο να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες. Δεύτερο εμπόδιο να βρεθεί μία χρυσή τομή προκειμένου να γίνουν αυτού του είδους οι εργασίες στο κτίριο καθώς υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από γείτονες που έβαζαν μπροστά το Δήμο μπλοκάροντας οποιαδήποτε εργασία. Και αφού μετά κόπων και βασάνων ολοκληρώνονταν εργασίες, έμπαινε ξανά στη βάσανο των αδειοδοτήσεων από τις διάφορες υπηρεσίες…

Με αυτά και με εκείνα πέρασαν εννέα ολόκληρα χρόνια, για τα οποία η Βενέτης κατέβαλε κανονικά τα μισθώματα!

Πλέον το ανανεωμένο κτίριο διαθέτει ένα μεγάλο ισόγειο χώρο, απαραίτητο για να λειτουργήσει ο artisan φούρνος, αφού σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί, καθώς και όροφο, ο οποίος θα αξιοποιηθεί ως American bar – εστιατόριο

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μονεμβασιώτης έχει την υπομονή να φέρει σε πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα με προσκόμματα γραφειοκρατικά. Υπήρξαν και χειρότερες περιπτώσεις, όπως το Μπάγκειον στην Ομόνοια. Εκεί η Βενέτης ΑΒΕΕ μίσθωσε το ακίνητο το 2006 και κατάφερε να ανοίξει το κατάστημα της το 2020, 14 χρόνια μετά! Κι αυτό καθώς μαζί με όλα τα άλλα έπρεπε να δοθούν εγκρίσεις απ’ την αρχαιολογική υπηρεσία, την υπηρεσιών νεοτέρων μνημείων κοκ…

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Από αύξηση κατανάλωσης και εισοδημάτων τα 3 στα 4 ευρώ της υπέρβασης εσόδων

Noval Property ΑΕΕΑΠ: Στο δρόμο προς το ΧΑ με 6 μεγάλα projects έως το 2028

Τέλος στο Taxis της εφορίας που ξέραμε εδώ και 30 χρόνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ