Επιχειρήσεις

Morrisons: Υποχώρησαν τα προ φόρων κέρδη το 2021 για τη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ

  • newsroom


Το ποσό περιλαμβάνει την αποπληρωμή 230 εκατ. λιρών προς την κυβέρνηση, από τα προγράμματα οικονομικής στήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο βρετανικός κολοσσός σούπερ μάρκετ, Morrisons, ανακοίνωσε πτώση των προ φόρων κερδών για τη χρήση 2021, εξαιτίας του υψηλότερου κόστους που αφορά στην πανδημία και παρά τα αυξημένα έσοδα της προηγούμενης περιόδου.

Η βρετανική εταιρεία σούπερ μάρκετ εμφάνισε προ φόρων κέρδη 165 εκατ. λιρών για το οικονομικό έτος του 2021 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, έναντι των 435 εκατ. λιρών αντίστοιχα το 2020.

Το ποσό περιλαμβάνει την αποπληρωμή 230 εκατ. λιρών προς την κυβέρνηση, από τα προγράμματα οικονομικής στήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το συνολικό κόστος για τον κορωνοϊό διαμορφώθηκε στα 290 εκατ. λίρες περίπου 10 εκατ. στερλίνες υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 17,60 δισ. λίρες από τα 17,54 δισ. λίρες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Σε συγκρίσιμη βάση, πρόκειται για αύξηση 8,6%.

Στο δ΄ τρίμηνο, οι συγκρίσιμες πωλήσεις ενισχύθηκαν 9%. Το δ.σ. ανακοίνωσε μέρισμα 11,15 πένες ανά μετοχή, έναντι 8,77 πένες πριν από ένα χρόνο.

Αναμένει δε προ φόρων κέρδη για τη χρήση 2022 να διαμορφωθούν καλύτερα από τη χρήση 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Πλήρης απαλλαγή ενοικίου Μαρτίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πέρασαν τα πρώτα πακέτα στο ΧΑ – Οι Ολλανδοί πουλούν το 28% (Upd)

Έναρξη ατομικής επιχείρησης: Ψηφιακό «λίφτινγκ» στη διαδικασία – Τι αλλάζει