Φροντίδα. Μία λέξη τόσο σύντομη αλλά τόσο σπουδαία και δυνατή, που περιέχει μέσα της όλη τη ζεστασιά, την αλληλεγγύη, το νοιάξιμο για τον συνάνθρωπό μας. Ειδικά σε έναν κόσμο που κινείται με τόσο ταχείς ρυθμούς και η μία κρίση διαδέχεται την άλλη, η παροχή ουσιαστικής φροντίδας για κάθε τι που απασχολεί τον συνάνθρωπό μας αναδεικνύεται σε προτεραιότητα. Ειδικά όταν αφορά το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

Έχοντας θέσει εδώ και 50 χρόνια ως βασική προτεραιότητά του να αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να απαντά με πράξεις, ο Όμιλος Motor Oil παραμένει πιστός στις αξίες της κοινωνικής ευθύνης, της αλληλεγγύης και της πρόνοιας υλοποιώντας αυτή τη φορά ένα πρόγραμμα στον τομέα της υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου δημιούργησαν το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους», που αφορά σε επισκέψεις Κινητών Ιατρικών Μονάδων της Οργάνωσης, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και αγωγής υγείας σε συνανθρώπους μας, σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Άλλωστε, η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα υγείας, αλλά και η υποστήριξη πιο απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής επαρχίας έχουν μεγάλη σημασία.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για Όλους» ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του από τον Νομό Βοιωτίας το Σάββατο, 3 και την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου του 2022.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου οι ιατρικές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινότητες της Δομβραίνας, της Θίσβης και του Προδρόμου. Παράλληλα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ελλοπίας οι Γιατροί εξυπηρέτησαν τους κατοίκους της Ελλοπίας, της Ξηρονομής και της Λεύκτρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 επισκέψεις πολιτών συνολικά στα Πνευματικά Κέντρα Δομβραίνας και Ελλοπίας, που αυτές τις μέρες λειτούργησαν ως κέντρα φροντίδας για τους κατοίκους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Θηβαίων, ο οποίος έσπευσε να συνεισφέρει στην υλοποίηση του προγράμματος, ενώ είχε άψογη συνεργασία τόσο με τον Όμιλο Motor Oil , όσο και με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Σημειώνεται πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμος ο ρόλος των τοπικών αρχών, αφού γνωρίζουν και μπορούν να επισημάνουν τις ανάγκες και τις ελλείψεις που έχει η εκάστοτε περιοχή, ως προς τις ιατρικές ειδικότητες και το είδος της περίθαλψης που απαιτείται.

Έτσι, στις περιοχές Δόμβραινας και Ελλοπίας, δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει ιατρικός έλεγχος από παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο, γεροντολόγο, οδοντίατρο και ψυχολόγο σε όσους κατοίκους το επιθυμούσαν.

Εξάλλου, ο Όμιλος Motor Oil όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, επιδιώκοντας να στηρίζει με κάθε τρόπο τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες αναπτύσσει τη δράση του, κι όχι μόνο.

Η έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων και η συνολικότερη πρόληψη στα θέματα υγείας είναι ίσως το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Η Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου θεωρούν ότι καμία και κανένας, όπου και να κατοικεί, δεν πρέπει να στερείται την παροχή ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσίων υψηλού επιπέδου.

Γι’ αυτό το λόγο, το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» πρόκειται να ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας το επόμενο διάστημα, ώστε να μη νιώθει κανένας μόνος και να μην στερείτε βασικές υπηρεσίες πρόληψης και περίθαλψης. Ο Όμιλος Motor Oil που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας, παραμένει προσηλωμένος στην κοινωνική προσφορά με δράσεις και προγράμματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Διαβάστε ακόμη

10 ερωτήσεις – απαντήσεις για το σχέδιο στήριξης των δανειοληπτών που πλήττονται από την άνοδο των επιτοκίων

Binance: Στα ύψη οι φόβοι των επενδυτών για «ντόμινο» στην αγορά των crypto

Πλειστηριασμοί: Για ποια παραλιακά ακίνητα-φιλέτα «κληρώνει» (pics)