Δύο παραλιακά ακίνητα ξεχωρίζουν στους προγραμματισμένους για σήμερα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το ένα ανήκε στην εταιρεία «Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.», της οποίας πολλά ακίνητα στην περιοχή της Γλυφάδας και όχι μόνο βγαίνουν στο σφυρί το τελευταίο διάστημα.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα κτίριο γραφείων με πρόσοψη επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, όπου κατά το παρελθόν στεγαζόταν το ΙΚΑ Γλυφάδας.

Τώρα περιγράφεται ως πολυώροφη οικοδομή η οποία έχει συνολική επιφάνεια 2.320 τ.μ. εκ των οποίων ο υπόγειος χώρος αποτελεί πάρκινγκ αυτοκινήτων. Αντίστοιχα το ισόγειο αποτελείται από έναν χώρο εστίασης των εργαζομένων (staff lounge), κουζίνα, w.c και serνer room, ενώ ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος όροφος, είναι χώροι γραφείων, στους οποίους λειτουργούν τα τμήματα εργαζομένων της εταιρείας, που μισθώνει το κτήριο.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στους ορόφους γίνεται τόσο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο, όσο και από δύο γυάλινους ανελκυστήρες. Σήμερα, το εν λόγω ακίνητο είναι μισθωμένο από εταιρεία από τις 1.5.2020 με διάρκεια μέχρι τον Απρίλιο του 2026 και με μηνιαίο μίσθωση ύψους 25.000 ευρώ.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πολυτελή κατασκευή του κτηρίου, οδήγησε στην ανατροπή όσον αφορά την τιμή πρώτης προσφοράς.

Έτσι και ενώ το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την τελευταία ανακοπή της οφειλέτιδας εταιρείας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 5 Δεκεμβρίου 2022, αποφάσισε ότι η εμπορική αξία του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ και όχι στο ποσό των 2.482.000 ευρώ, όπως ήταν η αρχική τιμή εκκίνησης.
Επομένως, σήμερα το σφυρί χτυπάει με την τιμή στα 4,5 εκατ. ευρώ

Στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας

Παραλιακό είναι και το δεύτερο ακίνητο που βγαίνει σήμερα, αλλά στην περιοχή της Χαλκίδας.

Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό που αφορά 13 οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας Ε.Π.Ε. σε κτήριο πάνω στο παραλιακό μέτωπο, περιοχή που χαρακτηρίζεται από οικιστικές και κυρίως εμπορικές χρήσεις. Η εταιρεία είναι συμφερόντων του Γιάννη Δημοβέλη, του επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία ένδυσης Staff Jeans, στη Λάρισα.
Επισπεύδουσα είναι η doValue και οι τιμές εκκίνησης είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αρχικές.

Πρόκειται για διαμερίσματα, αποθήκες κ.α. με τιμές από 52.650 ευρώ έως 201.500 ευρώ και με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται στα 1.256.450 ευρώ. Για τουλάχιστον δύο από αυτά φαίνεται να υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον καθώς έχει διαμορφωθεί «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών».

Ο πρώτος πλειστηριασμός για τις συνολικά 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες (κατοικίες και καταστήματα) στο κτήριο επί της Λεωφόρου Βουδούρη και των οδών Αντωνίου Δούνα και Αγγελή Γοβιού έγινε στις 18 Μαΐου με συνολική τιμή εκκίνησης 4.671.000 ευρώ. Εξ αυτών υπήρξε κατακύρωση για τις 12, ενώ για τις υπόλοιπες 20 ο δεύτερος έγινε τις 29 Ιουλίου. Σε αυτόν βγήκαν ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα στον πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο, πέμπτο και έκτο όροφο του κτιρίου.

Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες βαρύνονται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας για ποσό 8.250.000 ευρώ, καθώς και προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank για ποσό 600.650,03 ευρώ.

Η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τον κ. Δημοβέλη ξεκίνησε από τις 27 Απριλίου όταν βγήκαν στο σφυρί ιδιοκτησίες (διαμερίσματα, αποθήκες και θέσεις στάθμευσης) του ίδιου και της συζύγου του στον Πλαταμώνα Πιερίας, στη θέση «Δορμπίνα-Τρία Πλατάνια», με πρόσοψη επί της Ακτής Θερμαϊκού.

Τα δύο βασικότερα από αυτά, δηλαδή δύο διαμερίσματα που βγήκαν με τιμές εκκίνησης 227.000 ευρώ και 216.000 ευρώ, κατακυρώθηκαν στις 230.000 ευρώ και 219.000 ευρώ αντίστοιχα.
Στη συνέχεια μπήκε στο στόχαστρο το ακίνητο στη Χαλκίδα.

Η Staff Jeans και η κρίση

Παρά την εμπορική επιτυχία της Staff Jeans, η οποία μετράει 30 χρόνια διαδρομής, οι συνέπειες των πολύχρονων και διαδοχικών κρίσεων στην αγορά δεν την άφησαν ανεπηρέαστη.

Η αφετηρία ήταν το 1992, όταν ο Λαρισαίος επιχειρηματίας δημιούργησε το νέο, τότε, brand στην εγχώρια αγορά ενδυμάτων.

Η εταιρεία κατάφερε να κατακτήσει με το χειροποίητο Denim όχι μόνο την ελληνική, αλλά και μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Σερβία και πολλές άλλες, ενώ το εργοστάσιο παραγωγής των προϊόντων, που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, θεωρείται ένα από τα καλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στο είδος του.

Σε αυτό ράβονται και πλένονται Denim κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούνται μέσα από τα κανάλια χονδρικής και λιανικής πώλησης.

Παράλληλα, η Staff Jeans & Co δραστηριοποιείται και στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της Blue Company, με επικεφαλής τον γιο του Γ. Δημοβέλη, Ευδόκιμο.

Η αναστολή για Μπουτάρη

Για σήμερα Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, ήταν προγραμματισμένοι οι πλειστηριασμοί και για τέσσερα ακίνητα του Κωνσταντίνου Μπουτάρη. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρώτο το newmoney.gr στις 12 Δεκεμβρίου μέσω της στήλης Dark room, τα τέσσερα ακίνητα κατέληξαν σε εταιρείες της Sterner Stenhus Greece, δηλαδή του ομίλου των αδελφών Γεωργιάδη που αποτελεί τον στρατηγικό επενδυτή στη συμφωνία διάσωσης της οινοποιίας Μπουτάρη.

Συγκεκριμένα, μετά από αντίστοιχες δικαστικές προσφυγές δόθηκε η άδεια ώστε να υπάρξει ελεύθερη εκποίηση τους, ενώ την ίδια ώρα θυγατρικές της Sterner Stenhus άσκησαν πρόσθετες παρεμβάσεις δηλώνοντας το ενδιαφέρον εξαγοράς σε τιμές ανώτερες εκείνων των τιμών πρώτης προσφοράς στους αντίστοιχους πλειστηριασμούς.

Έτσι, για την οικία του Κ. Μπουτάρη στο Κεφαλάρι η τιμή εκκίνησης ήταν 1,49 εκατ. ευρώ και δόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η άδεια να εκποιηθεί προς την Stenhus Kifisia Α.Ε. έναντι τιμήματος 1,56 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση η πώληση να ολοκληρωθεί 10 μέρες πριν από την ημερομηνία του πλειστηριασμού, με ταυτόχρονη εξόφληση του τιμήματος προς ικανοποίηση της επισπεύδουσας doValue.

Το εξοχικό της Ύδρας θα έβγαινε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 2,3 εκατ. ευρώ και με την ίδια διαδικασία συμφωνήθηκε να περάσει στη Hydra Seaside Α.Ε., επίσης θυγατρική της Sterner Stenhus Greece, έναντι 2,4 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, το διαμέρισμα επί της Λεωφόρου Νίκης, με θέα όλο τον Θερμαϊκό, έβγαινε με τιμή εκκίνησης 650.000 ευρώ και συμφωνήθηκε να μεταβιβαστεί στη Stenhus Θεσσαλονίκη Α.Ε. έναντι 680.000 ευρώ.

Τέλος, το ακίνητο στο Νυμφαίο Φλώρινας θα έβγαινε με τιμή 235.000 ευρώ και δόθηκε η άδεια, με τους ίδιους όρους (10 μέρες πριν από τον πλειστηριασμό και με ταυτόχρονη εξόφληση του τιμήματος) να αγοραστεί από τη Stenhus Kifisia Α.Ε., έναντι 245.000 ευρώ. Εικάζεται ότι τα ακίνητα ακόμη και μετά το πέρασμά τους στην ιδιοκτησία της Sterner Stenhus Greece θα παραμείνουν στα χέρια του Κ. Μπουτάρη, ως μέρος της συμφωνίας που έγινε για τη διάσωση της ομώνυμης ιστορικής οινοποιίας.

Διαβάστε ακόμη

Binance: Στα ύψη οι φόβοι των επενδυτών για «ντόμινο» στην αγορά των crypto

Έρευνα και στην Ελλάδα για την Καϊλή

Γιορν Φλεκ (Atlantic Council): H υπόθεση Καϊλή δεν επηρεάζει την εικόνα της Ελλάδας