Επιχειρήσεις

MYTILINEOS: Τελική ευθεία για το «πράσινο» ομόλογο – Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον

  • newsroom


Το βιβλίο των προσφορών θα κλείσει σε λίγες ώρες - Λόγω του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος θεωρείται σίγουρη η υπερκάλυψη της έκδοσης

Ανοιξε χθες το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του «πράσινου» ομολόγου της Mytilineos, με το οποίο αποζητά την άντληση κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. ευρώ. Λόγω του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος θεωρείται σίγουρη η υπερκάλυψη της έκδοσης και δεν αποκλείεται το βιβλίο προσφορών να κλείσει σήμερα.

To «πράσινο» ομόλογο θα έχει διάρκεια 5,5 χρόνια και γενικοί συντονιστές της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, Citigroup, και HSBC.

Η Mytilineos προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προ ημερών αναθεώρησε σε σταθερή από αρνητική την προοπτική της MYTILINEOS ενώ παράλληλα διατήρησε την πιστοληπτική διαβάθμιση «ΒΒ». Η αναθεώρηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Απόρρητο Απόρρητο