Στη σημαντική αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της Mytilineos προχωράει η Piraeus Securities, η οποία πλέον θέτει τον στόχο 12μηνου στα 23,80 ευρώ από 19,50 ευρώ προηγουμένως. Μάλιστα, η νέα εκτίμηση προσφέρει περιθώριο κέρδους της τάξης του 60% από τα σημερινά επίπεδα (14,79 ευρώ στις 31 Μαρτίου). 

Ταυτόχρονα, στην ανάλυσή της, η χρηματιστηριακή εταιρεία αυξάνει αισθητά τον στόχο για τα αποτελέσματα του 2022, εκτιμώντας ότι τα κέρδη EBITDA θα ενισχυθούν κατά 16% και θα διαμορφωθούν στα 504 εκατ. ευρώ. Εξίσου ευοίωνες είναι οι προοπτικές και για το 2023, με τα αποτελέσματα EBITDA να προμηνύονται βελτιωμένα κατά 11% και να φθάνουν τα 651 εκατ. ευρώ.  

Σημαντικό είναι δε, το γεγονός ότι η ελληνική εταιρεία θα επιτύχει αυτή τη βελτιωμένη κερδοφορία, έχοντας καταφέρει να διατηρήσει τη μόχλευση σε πολύ χαμηλά επίπεδα (σταθερά κάτω από το 2x για τα επόμενα χρόνια). 

Τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα στη Mytilineos να συνεχίσει τη μερισματική της πολιτική, η οποία για το 2025 υπολογίζεται ότι θα έχει απόδοση άνω του 7%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Mytilineos, από την αρχή του έτους, σημειώνει πτώση κατά σχεδόν 2%, ενώ κατά τους τελευταίους 12 μήνες «μετράει» κέρδη της τάξης του 5,7%. Το υψηλό έτους ανέρχεται στα 16 ευρώ, ενώ το χαμηλό έτους στα 13,7 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Ντράγκι – Σολτς για τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Η ΔΕΗ και ο Μακρόν, ο Άδωνις και η Νίκη, το «επιπλωμένο» της ΣΕΛΜΑΝ και η… τράπεζα του ΟΤΕ

Πώς το ενεργειακό τσουνάμι φρενάρει την οικονομία – Ντόμινο ανατιμήσεων στην αγορά