Γραφειακό πάρκο υψηλών προδιαγραφών με «χρυσή» πιστοποίηση στα πρότυπα των δύο άλλων πράσινων γραφειακών συγκροτημάτων που έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της η Noval Property ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει το πλάνο αξιοποίησης για το πολυσυζητημένο ακίνητο Kodak της Ektasis Development στο Μαρούσι από την κοινοπραξία της θυγατρικής του ομίλου Viohalco με την επενδυτική Brooklane που υπέβαλε χθές την υψηλότερη προσφορά.

Το σχήμα των δύο, με συμμετοχή 50%- 50% ήταν αυτό που υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 28,6 εκατ. ευρώ για το ακίνητο, για το οποίο ωστόσο θα χρειαστεί, ως επόμενο, τυπικό βήμα και η δικαστική «βούλα» προκειμένου να περάσει οριστικά στην ιδιοκτησία του, ενώ το σχήμα των Prodea Investments ΑΕΕΑΠ- Dimand υπέβαλε τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά στα 25,2 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με την αξιοποίηση του ακινήτου των 17 στρεμμάτων στο Μαρούσι- από τα λίγα πλέον φιλέτα που έχουν μείνει στην περιοχή- είναι η δημιουργία γραφειακού πάρκου α’ κλάσης κοντά στα 20.000 τ.μ. με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και πιστοποίηση «Gold Leed», ενώ η τελική αξία του project με την ολοκλήρωσή του υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 80 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι η Noval με μία αξία χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων στα 350 εκατ. ευρώ pro-forma έχει ήδη αποσπάσει «πράσινες» διακρίσεις για τα δύο τελευταία γραφειακά projects, το «The Orbit» στους Αμπελοκήπους και το «The Butterfly» στο Χαλάνδρι.

Αυτή την στιγμή το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval περιλαμβάνει 42 ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, με κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και βιομηχανικά κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου, ενώ στα νέα, πολλά υποσχόμενα καινούρια projects της εταιρείας θα πρέπει να αναφερθεί κι αυτό στην οδό Πειραιώς για το ακίνητο των 72 στρεμμάτων στον αριθμό 252 στο ύψος του Ταύρου, σε μία επένδυση που και θα περιλαμβάνει πολυχώρο πολιτισμού και φιλοξενίας, πάρκου (περίπου 30 στρεμμάτων), αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων εστίασης και αναψυχής.

Οσον αφορά τη Brooklane εξελίσσεται σε έναν από τους πλέον κινητικούς παίκτες του εγχώριου real estate την τελευταία διετία, συνεχίζοντας να «χτίζει» τη θέση της κι έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό της ακίνητα υψηλών προδιαγραφών (π.χ. του άλλοτε κραταιού ομίλου Βωβού) που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της κατόπιν σχετικών συμφωνιών με τράπεζες.

Χθές πάντως, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω της ειδικής διαχείρισης για το project Ektasis με τους 15 διαγωνισμούς για ακίνητα όλων των κατηγοριών (οικόπεδα, εμπορικά, οικιστικά), έστω κι εν μέσω υγειονομικής κρίσης, επιβεβαιώθηκε το ισχυρό ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά ακινήτων, η οποία φαίνεται να ανθίσταται στην πανδημία ειδικά όταν πρόκειται για ακίνητα προδιαγραφών σε «καλά» σημεία.

Συνολικά, οι προσφορές που υποβλήθηκαν από τους πλειοδότες αντιστοιχούν αθροιστικά στα πέριξ των 52 εκατ. ευρώ, με προσφορές από γνωστά ονόματα της αγοράς όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος που πλειοδότησε για δύο εμπορικά ακίνητα σε Αγιο Δημήτριο και Βριλήσσια, η ΤΕΝ Brinke για δύο ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το φιλέτο για οικιστική χρήση στην Κηφισιά, η Unipharma για επαγγελματικό ακίνητο στον κόμβο Καλυφτάκη κοντά στα γραφεία της κ.τ.λ..

Διαβάστε περισσότερα:

Το εμβόλιο έδωσε ώθηση στις ναυλαγορές δεξαμενόπλοιων και φορτηγών

Bitcoin: Τρελή πορεία από ρεκόρ σε ρεκόρ – Ξεπέρασε και τα 51.000 δολάρια

Όλα ανοιχτά για τους πλειστηριασμούς – Το lockdown «ακορντεόν» αλλάζει τα δεδομένα