Το ενδεχόμενο να επενδύσει σε ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις εξετάζει το Netflix, ενώ προσφάτως υπέβαλε προσφορά προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα ροής για αθλητικά πρωταθλήματα, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία πρόσφατα υπέβαλε προσφορά για τα δικαιώματα ροής για το τουρνουά τένις ATP για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε.

Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να παρακάμψει το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της υποβολής προσφορών για αθλητικά δικαιώματα, η δημοφιλής πλατφόρμα είχε κάνει συζητήσεις για να αγοράσει πρωταθλήματα χαμηλότερου προφίλ, σύμφωνα πάντα με τις πηγές. Στο τέλος δε του περασμένου έτους διαπραγματεύτηκε να αγοράσει τα δικαιώματα για την ένωση World Surf League, αλλά οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν επειδή οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την τιμή.

Η πιθανή «εισβολή» του Netflix στον αθλητισμό λαμβάνει χώρα καθώς πολλοί από τους ανταγωνιστές στον χώρο του streaming έχουν ξοδέψει πολλά για πρόσβαση σε αθλητικά γεγονότα υψηλού προφίλ. Το Prime Video της Amazon.com Inc. είναι πλέον το κύριο «σπίτι» του «Thursday Night Football», ενώ το Apple TV+ της Apple και το Peacock της Comcast είχαν αποκλειστικά δικαιώματα για τη ροή συγκεκριμένων αγώνων του Μπέιζμπολ της Major League στη διάρκεια της τελευταίας σεζόν.

Στις αρχές του έτους, το Netflix υπέβαλε προσφορά και για τα δικαιώματα ζωντανής ροής στις ΗΠΑ της Formula 1 – ένα άθλημα του οποίου το προφίλ έχει ανέβει σημαντικά στις ΗΠΑ χάρη σε μια δημοφιλή σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix – αλλά έχασε από το ESPN της Walt Disney, σύμφωνα πάντα με τις πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το Netflix είχε δυσκολευθεί να προσελκύσει νέους συνδρομητές τα τελευταία τρίμηνα έπειτα από αρκετά έτη ραγδαίας ανάπτυξης. Έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει σταθερές τις δαπάνες για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του γύρω στα 17 δισ. δολάρια για τα επόμενα έτη.

Διαβάστε ακόμη

Οι κορυφαίες γαστρο-ταβέρνες και τα πιάτα που δεν πρέπει να ξεχαστούν

Αυτά είναι τα πιο γρήγορα τρένα του κόσμου

Oud Wood – Το σπάνιο συστατικό που δημιουργεί κορυφαία ανδρικά αρώματα