Η εποχή Μάικ Άσλεϊ αποτελεί οριστικά παρελθόν και μια νέα ανοίγεται για τη Νιούκαστλ, η οποία είναι κι επίσημα ο πλουσιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον πλανήτη!

Το fund από τη Σαουδική Αραβία που ανήκει στον πρίγκιπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν (PIF) και κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της χώρας, αγόρασε τις μετοχές από τον Βρετανό παράγοντα και η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε και τυπικά μετά και την έγκριση της Premier League.

«Ένας επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, που περιλαμβάνει επίσης τις PCP Capital Partners και RB Sports & Media, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% των Newcastle United Limited και Newcastle United Football Club Limited από την St. James Holdings Limited», αναφέρουν οι καρακάξες στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ακόμη, ο Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, κυβερνήσης της PIF και νέος εκτελεστικός πρόεδρος της Νιούκαστλ δήλωσε μετά την αλλαγή χεριών του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών:

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που γίναμε οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, ενός εκ των διασημοτέρων συλλόγων στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε τους οπαδούς του Νιούκαστλ για την εξαιρετικά πιστή υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους».

Το PIF απέκτησε το 80% των μετοχών του κλαμπ από τον Άσλεϊ, με την επικεφαλής του κονσόρτιουμ, Αμάντα Στέιβλι και την επενδυτική εταιρεία να κατέχουν το υπόλοιπο μειοψηφικό ποσοστό (10% έκαστος).

Από την πλευρά της, η Premier League γνωστοποίησε την επικύρωση της συμφωνίας, δηλώνοντας ότι έλαβε νομικές δεσμεύσεις πως ο έλεγχος των Μάγκπαϊζ δεν θα ανήκει στο κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως είναι φυσικό, το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα επιφέρει και αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι των καρακαξών, καθώς ο Στίβεν Μπρους αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο protothema