Η Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Deutsche Telekom AG που έχει ανακοινώσει επενδύσεις της τάξεως των τριών (3) δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία, ανάφερε η Ντομινίκ Λερουά (Dominique Leroy), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom AG, υπεύθυνη για την Ευρώπη, σε συνομιλία της με Έλληνες δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Η επικεφαλής για την Ευρώπη του γερμανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών που κατέχει περίπου 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Deutsche Telekom πουλάει το ποσοστό της στον ΟΤΕ. «Δεν γνωρίζω από πού προήλθε αυτή η φημολογία. Είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για fake news, οι οποιεσδήποτε τέτοιες αναφορές είναι εντελώς ψευδείς», είπε μεταξύ άλλων η Ντομινίκ Λερουά. Η DT δεν πρόκειται να πωλήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, ούτε σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό της. ‘Αλλωστε αυτό ενισχύεται μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που υλοποιεί ο ΟΤΕ, είπε η επικεφαλής Ευρώπης. Προτεραιότητα του ομίλου της DT είναι να αυξήσει το ποσοστό του στην T-Mobile Αμερικής, να αναπτύξει το δίκτυο οπτικών ινών στη Γερμανία και να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ευρώπη. Στόχος είναι ο όμιλος της DT να έχει ηγετικό ρόλο στην τεχνολογία και να ενισχύσει την καινοτομία δημιουργώντας οφέλη για τους πελάτες τους, πρόσθεσε.

Αναλυτικότερα για την παρουσία στην χώρα μας, μέσω του ΟΤΕ, η Ντομινίκ Λερουά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά. «Ήταν καθήκον μου να διασφαλίσω ότι θα τοποθετήσουμε ακόμη περισσότερα κεφάλαια, και το κάναμε, δρομολογώντας επενδύσεις 3 δισ. ευρώ στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη υποδομή οπτικής ίνας, να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των δικτύων κινητής πέμπτης γενιάς και να συμβάλουμε στη ψηφιοποίηση της χώρας, του δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων, που αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», είπε. Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στην εξαιρετική συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης και με το υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί από τον όμιλο του ΟΤΕ στην Ελλάδα όπως το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών Payzy και η υπηρεσία διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού Box, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται η επέκταση του Payzy και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε αναφορά της για τα έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ICT), που υλοποιεί ο όμιλος της DT σε ευρωπαϊκό επίπεδο η επικεφαλής του ομίλου στην Ευρώπη επισήμανε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ουγγαρία και την Κροατία, έχουν εμφανίσει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο πεδίο των λύσεων προς επιχειρήσεις.

Σε ερώτηση για την ελληνική αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, είπε ότι πλήττεται από την πειρατεία. «Αγοράζουμε υψηλού επιπέδου παραγωγές τις οποίες μπορούμε να διαθέσουμε σε περιορισμένο κοινό. Αποτέλεσμα; Το επιχειρηματικό μοντέλο γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο. Ναι, μεν, πειρατικές ιστοσελίδες «κατεβαίνουν», αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται καινούργιες. Γι’ αυτό πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών του και ο τελικός χρήστης που καταναλώνει παράνομα πειρατικό περιεχόμενο», επισήμανε.

Υπογράμμισε επίσης ότι για την DT μοχλό ανάπτυξης στην Ελλάδα αποτελούν οι νέες τεχνολογίες, οι επενδύσεις σε οπτική ίνα και στο δίκτυο κινητής πέμπτης γενιάς, η διάθεση ακόμη περισσότερων λύσεων για επιχειρήσεις, αλλά και οι νέες αγορές (όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές), αναφέροντας ότι το brand name «Cosmote» στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό και δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του.

Στην έκθεση MWC της Βαρκελώνης, που αποτελεί την μεγαλύτερη σε διεθνές επίπεδο έκθεση-συνέδριο ψηφιακών επικοινωνιών και τεχνολογιών συμμετείχαν εταιρίες και εθνικά περίπτερα από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Οι επισκέπτες στην φετινή έκθεσης ξεπέρασαν τους 100.000 προσεγγίζοντας τα νούμερα της προπανδημίας εποχής.

Στη διεθνή αυτή γιορτή των νέων καινοτομιών και τεχνολογιών συμμετείχε και η Ελλάδα με εθνικό περίπτερο για 10η συνεχόμενη χρονιά. Την εθνική συμμετοχή οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη  

Η ιστορία της Hermès: Πώς η οικογένεια Ντουμάς έγινε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο (pics)  

Οι κρουαζιέρες πολυτελείας και τα «κρυμμένα διαμάντια» της Ελλάδας (pic) 

Επενδυτικό μπαράζ από το Κατάρ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Ποια project υλοποιούν (pics)