Επιχειρήσεις

Ολυμπιακή Αεροπορία: Ξανά «στο σφυρί» ακίνητα και γραφεία του Αλέξανδρου Ωνάση

  • Στεφανία Σούκη


Η 14η επαναληπτική διαδικασία για τα ακίνητα - φιλέτα στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Προς εκποίηση για μία ακόμη φορά βγαίνουν ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στα οποία μάλιστα περιλαμβάνεται και εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης.

Η Εθνική Τράπεζα, με τον ρόλο της ειδικής εκκαθαρίστριας προχωρά τώρα σε νέα διαδικασία- τη 14η επαναληπτική- για εκποίηση με ελεύθερη διαπραγμάτευση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Ολυμπιακή Αεροπορία- Υπηρεσίες Α.Ε.», εκ των οποίων ξεχωρίζει η πρώτη ομάδα με δύο ακίνητα στο δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, αξίας …κάποιων εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το τετραώροφο κτίριο επιφάνειας άνω των 6.000 τ.μ. επί των οδών 29ης και Λοχαγού Χατζηευαγγέλου, το πρώην Μηχανογραφικό Κέντρο, καθώς και όμορο οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 1.278 τ.μ. για τα οποία το ποσό της εγγύησης έχει οριστεί στο 1 εκατ. ευρώ. Τα εν λόγω ακίνητα βγαίνουν …σταθερά σε διαγωνισμούς προς εκποίηση στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών. Από την ακίνητη περιουσία της εταιρείας εκποιείται ως διαφορετική ομάδα, ακόμη ένα κατάστημα 164 τ.μ. στην Αλεξανδρούπολη (Κωλέττη και Ελλης 6).

Ξανά προς εκποίηση βγαίνει για πολλοστή φορά και κινητός εξοπλισμός ιδιοκτησίας της εταιρείας. Στην περίπτωση αυτή σημαντικότερη είναι η πρώτη ομάδα με τα έπιπλα γραφείου, γραφεία, καρέκλες κ.τ.λ. που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης ήταν γιος του Αριστοτέλη Ωνάση, του ιδρυτή της Ολυμπιακής το 1956 την οποία μεταβίβασε μία εικοσαετία μετά, το 1975, στο ελληνικό Δημόσιο. Το ποσό της εγγύησης για τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχει οριστεί από την εκκαθαρίστρια στα 5.000 ευρώ. Επιπλέον εκποιείται μηχανολογικός εξοπλισμός ιδιοκτησίας της εταιρείας, όπως π.χ. παλαιό ανυψωτικό όχημα, προσομοιωτής πτήσεων κ.α..

Η ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών από τους ενδιαφερομένους έχει οριστεί για τις 13 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Στουρνάρας στο Politico: Η ισχυρή ανάκαμψη της χώρας ανοίγει τον δρόμο για να συνεχιστεί η στήριξη της ΕΚΤ

Λιονέλ Μέσι: Ρέει χρήμα στην Παρί μετά το «χρυσό» deal με την Crypto.com

Γκριμάλντι: «Έχουμε ενδιαφέρον για την Attica Group»