Ναυτιλία

Γκριμάλντι: «Έχουμε ενδιαφέρον για την Attica Group»

  • Μηνάς Τσαμόπουλος
Emanuele_Grimaldi_co-amministratore_delegato_Gruppo_Grimaldi--U1101773143218X3D-144x204-k3tE--645x400MediTelegraphWEB.jpg


Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το μέλλον του Ομίλου Attica μετά το δημοσίευμα στο ΝΜ στη στήλη dark room έφθασε ως τη Νάπολη και τον Όμιλο Γκριμάλντι

Ιταλικά (MF-MilanoFinanza) και βρετανικά (ferryshippingnews.com) ΜΜΕ ρώτησαν τον Εμάνουελ Γκριμάλντι τον ισχυρό άνδρα του Ομίλου, αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον όμιλο Αttica και εκείνος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον, σε περίπτωση που ο ελληνικός ακτοπλοϊκός Όμιλος πωληθεί από την Marfin Investment Group.

«Είναι ευρέως γνωστό γεγονός ότι ο όμιλος μας εξετάζει την ενοποίηση-συγχωνεύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο στις αγορές ro-ro και ro-pax, όπως και για την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, μπορώ να πω ότι προφανώς έχουμε ενδιαφέρον για την Attica Group ή για ορισμένες από τις γραμμές που εκτελούνται », δήλωσε ο εφοπλιστής με έδρα τη Νάπολη.

Η ανάληψη μόνο ορισμένων διαδρομών και πλοίων που ελέγχονται από την Αττική -όπως συνέβη με τις γραμμές της Trasmediterranea με τις Βαλεαρίδες Νήσους- μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για το θέμα το dark room είχε γράψει:

«Ακούω (από καλή πηγή) ότι ήγγικεν η ώρα για την Attica Group. Οι πληροφορίες λένε ότι η συγκυρία κρίνεται κατάλληλη και έχουν γίνει σε όλα τα επίπεδα οι κατάλληλες διεργασίες ώστε να ξεκινήσει (για μια ακόμη φορά) η διαδικασία για την πώληση της Attica Group. Αφενός οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, με εξαίρεση τις τιμές των καυσίμων, παρά την πανδημία πάνε ανέλπιστα καλά κι αφετέρου οι προσδοκίες για τον τουρισμό το 2022 είναι μεγάλες. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι έχουν ξεκαθαρίσει και τα ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν όταν πρόκειται να πουληθεί μια εταιρία που διαχειρίζεται (σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν μόνη της) το μεταφορικό έργο προς τα νησιά.

-Μαθαίνω λοιπόν για την Attica Group ότι βγήκε κόκκινη κάρτα στον συνήθη ύποπτο (και πλούσιο) επιχειρηματία του κλάδου, τον Ναπολιτάνο Εμανουέλ Γκριμάλντι. Η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει μονοπωλιακές καταστάσεις που θα δημιουργούνταν σε Αιγαίο και Αδριατική, αν το αφεντικό των Μινωικών Γραμμών απλωθεί και στον όμιλο της Attica. Κατά την πηγή μου (που συνήθως είναι καλά ενημερωμένη) ήδη στον ορίζοντα της Attica Group έχουν προβάλει τρία μεγάλα private equities: CVC, BC Partners και KKR. Γιατί δεν ένοιωσα καμία έκπληξη όταν άκουσα τα ονόματα;».

Διαβάστε ακόμη

«Crash test» σε όλες τις ρυθμίσεις για τα χρέη προς την εφορία

Το Καλό Λιβάδι μετονομάζεται σε «χρυσό», το plan B για την Atticabank, το καζίνο της Κρήτης, ο (άφαντος) Κυριακούλης και η μαρίνα της Ιτέας

efood: Aπό το απόλυτο success story στην «ψηφιακή» διαμαρτυρία και την πρώτη εταιρική κρίση