Επιχειρήσεις

Όμιλος PSA: Πτώση κατά 28% στις πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω του κορωνοϊού

  • newsroom


Οι πωλήσεις περιορίστηκαν σε 2,5 εκατ. μονάδες, ενώ στην Ευρώπη ανέκαμψαν το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και επέστρεψαν στην ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο

Ο όμιλος PSA παρουσίασε σημαντική μείωση στις παγκόσμιες πωλήσεις στα αυτοκίνητα για το 2020, λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 28% και περιορίστηκαν σε 2,5 εκατ. μονάδες, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη ανέκαμψαν το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και επέστρεψαν στην ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο. Πτώση 21% ανέφερε και η Renault στις ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις της.

Ωστόσο, ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος ανακοίνωσε ότι «αυτό το έτος κρίσης ήταν επίσης μια ευκαιρία για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων», δηλώνοντας ότι στόχος της είναι να φτάσει τις 100.000 ψηφιακές πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2021.

Με κατά μέσο όρο 4.000 πωλήσεις ανά μήνα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους του έτους, ο όμιλος πούλησε 40.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων όλων των αυτοκίνητων που πωλήθηκαν σε υπαλλήλους και σε όλα τα Citroën Ami, σε τρεις χώρες της Ευρώπης.

Αύξηση στα ηλεκτρικά και υβριδικά plug-in μοντέλα

Η «επίθεση» του ομίλου στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίστηκε ολόκληρο το 2020, με όλες τις μάρκες του να προσφέρουν υβριδικά plug-in ή αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σήμερα, το Groupe PSA προσφέρει στους πελάτες του μια επιλογή από 171 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Μέχρι το τέλος του 2021, η ηλεκτροκίνητη γκάμα του Groupe PSA θα αποτελείται από 23 μοντέλα, με έξι νέα ηλεκτρικά οχήματα που έρχονται κατά τη διάρκεια του έτους, για την κάλυψη των αναγκών όλων των πελατών για την προσωπική τους και επαγγελματική χρήση.

Τρία παγκόσμια βραβεία

«Κατά τη διάρκεια του 2020, μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την κρίση Covid, οι ομάδες μας σε όλο τον κόσμο έδειξαν μαχητικό πνεύμα και συνέχισαν να προσφέρουν καθαρά, ασφαλή και προσιτά μοντέλα στους πελάτες μας, διασφαλίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία τους. Η συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς στόχους CO2 βασίζεται στην ηθική μας δέσμευση. Πριν ξεκινήσουμε το νέο ταξίδι με την εταιρεια Stellantis, θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες για αυτά τα επιτεύγματα», είπε ο Κάρλος Ταβάρες, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Groupe PSA.

Παράλληλα, το Groupe PSA συνέχισε να βελτιώνει σημαντικά την απόδοση CO2 των κινητήρων ICE και οχήματα, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. Το 2020, επτά από τα τελευταία μοντέλα του ομίλου αναγνωρίστηκαν από ειδικούς στην αυτοκινητοβιομηχανία με τρία παγκόσμια βραβεία.

Διαβάστε ακόμη

Τα λιμάνια Βόλου και Ηρακλείου παίρνουν σειρά προς αποκρατικοποίηση

Ελληνικό: Εγκρίθηκε η μελέτη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου

Νορβηγία – κορωνοϊός: Διερευνώνται 23 θάνατοι μετά από εμβολιασμό

 

Απόρρητο Απόρρητο