Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Έκδοση ομολόγων €350 εκατ. από τη βρετανική θυγατρική OTE plc

  • newsroom


Τα έσοδα από τα νέα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου ποσού €200 εκατ. της OTE plc, λήξεως Ιουνίου 2021, καθώς και για γενικές επιχειρηματικές ανάγκες του Ομίλου ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι η θυγατρική ΟΤΕ plc, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέδωσε ομόλογα ύψους €150 εκατ. λήξεως Νοεμβρίου 2021 και €200 εκατ. λήξεως Μαΐου 2028.

Η απόδοση των ομολόγων διαμορφώθηκε αντίστοιχα σε -0,237% ετησίως (για πρώτη φορά με αρνητική απόδοση στο εξάμηνο) και 0,627% ετησίως.

Τα νέα ομόλογα αναλήφθηκαν πλήρως από την Deutsche Telekom AG, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της τελευταίας και την ισχυρή θέση του Οργανισμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ Α.Ε.»), ανακοινώνει ότι, η θυγατρική του ΟΤΕ plc με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέδωσε σήμερα ομόλογα ύψους €150 εκατ. λήξεως Νοεμβρίου 2021 και €200 εκατ. λήξεως Μαΐου 2028. Η απόδοση των ομολόγων διαμορφώθηκε σε -0,237% ετησίως και 0,627% ετησίως αντίστοιχα. Τα νέα ομόλογα αναλήφθηκαν πλήρως από την Deutsche Telekom AG, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της τελευταίας και την ισχυρή θέση του Οργανισμού.

Τα νέα ομόλογα εκδόθηκαν από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ Α.Ε., στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων (GMTN Programme), που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, και δεν είναι εισηγμένα προς διαπραγμάτευση.

Η εκκαθάριση πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Μαΐου 2021. Τα έσοδα από τα νέα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου ποσού €200 εκατ. της OTE plc, λήξεως Ιουνίου 2021, καθώς και για γενικές επιχειρηματικές ανάγκες του Ομίλου ΟΤΕ.

Διαβάστε ακόμη

Γιούνκερ: Το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι από τα καλύτερα σε όλη την Ε.Ε.

Σκυλακάκης: «Με κανόνα ”Ν μείον 1” θα απορροφήσουμε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης»

Aegean: Πώς θα γίνει η ΑΜΚ των 60 εκατ. ευρώ