Το σίριαλ της Παγωτά Δωδώνη φαίνεται ότι φθάνει στο τέλος της. Πριν από λίγο ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Βενέτης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας, αποκάλυψε πως επήλθε συμφωνία μεταξύ του ιδίου και των πιστωτριών τραπεζών.

«Βρέθηκε η λύση. Η Δωδώνη θα μπει σε εξυγίανση, μία διαδικασία που θα κρατήσει περίπου 3 χρόνια», σημείωσε ο ίδιος χωρίς να αποκαλύψει όμως τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνία, αλλά αρκούμενος να πει οτι η Βενέτης αύξησε κατά 15% την προσφορά που είχε καταθέσει στο διαγωνισμό.

«Υπάρχει συμφωνια με τις τράπεζες να γίνει η εξαγορά δανείων και μετοχών. Επίσης υπαρχει συμφωνία για το τίμημα ομως δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι», σημείωσε χαρακτηριστικα ο κ. Μονεμβασιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία Βενέτης συμφώνησε κατ’ ουσίαν με τη διαδικασία που πρότειναν οι τράπεζες μετά το «ναυάγιο» που είχε προηγηθεί στην προσπάθεια εξυγίανσης της Παγωτά Δωδώνη.

Παράλληλα αποκάλυψε πως μαζί με το σχέδιο εξυγίανσης θα τρέξει και ένα αναπτυξιακό πλάνο για την Παγωτά Δωδώνη, το οποίο προβλέπει τη λειτουργία 12 καταστημάτων με το σήμα «Παγωτά Δωδώνη». «Δύο καταστήματα θα είναι ιδιόκτητα και θα λειτουργούν στα βόρεια και νότια προάστια και δέκα με franchise», σημείωσε διευκρινίζοντας πως σήμερα δεν υπάρχουν καταστήματα συνδεδεμένα με την «Παγωτά Δωδώνη» αλλά πελάτες που αγοράζουν παγωτό. «Θέλουμε να επεκτείνουμε και το δίκτυο της εταιρείας. Να της ξαναδώσουμε ζωή», τόνισε ο κ. Μονεμβασιώτης ξεκαθαρίζοντας πως το brand θα παραμείνει και θα αναπτυχθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, στη συμφωνία περιλαμβάνεται το εργοστάσιο παγωτού της εταιρείας καθώς και όποιο άλλο ακίνητο κατέχει.

Διαβάστε ακόμα

Η φορολογική υπόθεση που… πάει βόλτα, το ντέρμπι Περιστέρη – Γρύλλου κατά Γκριμάλντι και η Louis Vuitton πάει στην Amanzoe

Το story πίσω από το νέο 5* τουριστικό project των 182 εκατ. ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία (pics)

Ράντσο, κήποι και ελευθερία: 7 εντυπωσιακά θεματικά πάρκα για τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ