Επιχειρήσεις

ΠΑΟΚ: Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €28 εκατ.

  • newsroom


Η νέα ΑΜΚ αφορά τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και βάσει νόμου θα καλυφθεί σε δύο μήνες, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για την κάλυψή της.

Την απόφαση να υπάρξει νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 28 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ αποφασίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Δικεφάλου του Βορρά», Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ανέλαβε την ενημέρωση και τη διενέργεια της όλης διαδικασίας. Το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσάρεβα, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ Δημήτρης Πανοζάχος.

Η νέα ΑΜΚ αφορά τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και βάσει νόμου θα καλυφθεί σε δύο μήνες, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για την κάλυψή της.

«Υπάρχει αναγκαιότητα για ΑΜΚ για να καλυφθούν τα έξοδα της φετινής σεζόν με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών. 28 εκατομμύρια θα κατατεθούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 116.140.633,40 ευρώ. Οι μετοχές με την αύξηση θα είναι 387.135.430 ευρώ», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαυρομάτης και ο κ. Πανοζάχος διευκρίνισε ότι «η αύξηση είναι 28 εκατομμύρια! Στο κεφάλαιο θα πάνε 300.000 ευρώ και στο αποθεματικό 27 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ!».

Σε ερώτηση για το FFP, το Open, τον Σάββα Θεοδωρίδη και την ενίσχυση της ομάδας ο Γκαγκάτσης απάντησε: «Ο κύριος Θεοδωρίδης δεν έχει βγει στην κάμερα του Open ποτέ, αλλά μόνο στην ΕΡΤ και στο συνδρομητικό κανάλι. το Open δεν είναι PAOK TV απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα. Δεν μιλώ εκ μέρους του Open, αλλά το φυσιολογικό είναι να προβάλλονται τα πάντα».

 

Πηγή: sport-fm.gr