Επιχειρήσεις

Παράγκ Αγκραβάλ: Αυτός είναι ο νέος CEO του Twitter που θα αντικαταστήσει τον Τζακ Ντόρσεϊ

  • newsroom


Το χαμηλό προφίλ σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που διαθέτει, χάρισαν στον 37χρονο μετανάστη με καταγωγή από την Ινδία, μια από τις σημαντικότερες θέσεις εργασίας στη Silicon Valley

Γνωστή έγινε χθες, η είδηση πως ο Τζακ Ντόρσεϊ, ο ιδρυτής του Twitter, παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της δημοφιλούς εταιρείας τεχνολογίας.

Τη σκυτάλη παίρνει ο 37χρονος Παράγκ Αγκραβάλ, μετανάστης με καταγωγή από την Ινδία.

Μέχρι πρότινος, ο Αγκραβάλ δεν είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας. Για το λόγο αυτό, λίγοι ήταν εκείνοι που τον γνώριζαν ως προσωπικότητα – τουλάχιστον, έως ότου ανακοινώθηκε πως θα είναι ο νέος αντικαταστάτης του Ντόρσεϊ.

Πράγματι, ο Αγκραβάλ δεν ανήκει στο κλαμπ των διασημότερων μεγαλοστελεχών της Silicon Valley. Παρόλα αυτά, οι γνώσεις, η μεθοδικότητά αλλά και η σκληρή δουλειά του, τού χάρισαν μια από τις σημαντικότερες θέσεις εργασίας στη Silicon Valley. Στο εξής, αναλαμβάνει εξολοκλήρου τα ηνία του Twitter. 

Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Αγκραβάλ εργαζόταν στην εταιρεία του Ντόρσεϊ. Μέχρι χθες, μάλιστα, κατείχε τη θέση του επικεφαλής τεχνολογίας του Twitter. Το χαμηλό προφίλ σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που διαθέτει είναι όπως φαίνεται, τα στοιχεία εκείνα, που έψαχναν μερικοί από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Twitter, στο πρόσωπο του νέου CEO της εταιρείας. 

«Ο Αγκραβάλ είναι μια «ασφαλής» επιλογή και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ευνοϊκά από τους επενδυτές» υποστήριξε σε δήλωσή του, ο αναλυτής της CFRA Research, Άντζελο Τζίνο. Αποκάλυψε επίσης, πως ο ιδρυτής της Elliott Management – εκ των μεγαλομετόχων του Twitter – πίεσε τον Ντόρσεϊ να υποβάλει παραίτηση.

Τι να περιμένουμε από το νέο CEO του Twitter

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο guardian, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού σκοπεύει επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν την πολιτική και την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας. Πρωταρχικό του μέλημα, θα είναι μάλιστα, η συνέχιση της πρόσφατης στρατηγικής του Twitter, να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδά του έως το 2023. Συγχρόνως, θα εστιάσει στη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία του να ξαναχτίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Ενημερώσαμε πρόσφατα τη στρατηγική μας για να πετύχουμε φιλόδοξους στόχους και πιστεύω ότι η πολιτική αυτή είναι τολμηρή και συγχρόνως, σωστή», αναφέρει ο Αγκραβάλ σε email προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.

 

Διαβάστε ακόμα

Αδελφοί Χατζηιωάννου – Sprider: Το τελευταίο σφυρί για το… disaster story της «ελληνικής Zara» (pics)

Μεγάλες ελλείψεις στην αγορά – Αναζητούνται από τσιπάκια και γυαλί μέχρι… τενεκεδάκια (pics)

Μονοκλωνικά αντισώματα: Η «Όμικρον» μπορεί να μειώνει την αποτελεσματικότητα δηλώνει η φαρμακευτική Regeneron