Επιχειρήσεις

Πάτρα – Πύργος: Στον Άκτωρα το έργο οδικής ασφάλειας ύψους 30 εκ. ευρώ

  • newsroom


Για πρώτη φορά παράλληλα με την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος», πραγματοποιείται ένα έργο 30 εκατομμυρίων ευρώ, για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υπάρχοντα δρόμο

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ανάδοχο την Άκτωρ.

Το Υπουργείο προχωρά, για πρώτη φορά παράλληλα, σε δύο σημαντικά έργα για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Άμεσα ξεκινάει το έργο της αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος» μέχρι την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης με την Ολύμπια Οδό, θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους και η κατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος».

Οι παρεμβάσεις, που θα αφορούν σε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο οδικό άξονα, είναι:

· Διαχωρισμός των κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια σήμανσης

· Διευθέτηση των ανεξέλεγκτων προσβάσεων με την απαγόρευση αριστερών στροφών και τη διαμόρφωση εισόδων-εξόδων

· Ενδιάμεση εναλλασσόμενη λωρίδα στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας για ασφαλείς προσπεράσεις

· Αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της οδού και αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα

· Διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού

· Φωτεινή Σηματοδότηση σε 18 κόμβους, κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 κόμβους καθώς και 5 νέες σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών

· Ειδική διαμόρφωση στις εισόδους των οικισμών – οικιστικών πυκνώσεων, με πρόσθετα μέτρα προειδοποίησης και περιορισμού της ταχύτητας

· Βελτίωση της κατακόρυφης σήμανσης

· Τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας

· Κλαδοκοπές και φυτοκοπές της παράπλευρης βλάστησης και καθαρισμός των τάφρων

Ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Η αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους είναι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Κώστα Καραμανλή.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα: παράλληλα με την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος», προχωράμε και σε ένα έργο 30 εκατομμυρίων ευρώ, για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υπάρχοντα δρόμο.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στη δραστική μείωση των ατυχημάτων στην περιοχή και θα αναβαθμίσει το υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέχρι να ολοκληρωθεί το κυρίως έργο, ο νέος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος. Κινούμαστε με αμεσότητα και δίνουμε λύσεις, που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες».

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα 6 νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων – Ποιοι δικαιούνται επίδομα €534 τον Ιανουάριο

Ταξίδια: Τι αλλάζει με το πιστοποιητικό νόσησης – Πότε θα εκδίδεται

ΑΑΔΕ: Μέχρι τι ώρα θα είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές – Πότε «ανοίγουν» ξανά