Ένα από τα πιο γνωστά brands παπουτσιών σκοπεύει αυξήσει τις τιμές των προϊόντων του κατά 12 ευρώ, από το επόμενο καλοκαίρι, εξαιτίας της εκρηκτικής ανόδου των τιμών πρώτων υλών … και όχι μόνο.

Η βρετανική Dr Martens ανακοίνωσε πως οι τιμές των υποδημάτων της αναμένεται να αυξηθούν τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, καθώς τα κόστη αυξάνονται προοδευτικά σε όλους τους τομείς της παραγωγής.

«Οι εν λόγω αυξήσεις δεν οφείλονται αποκλειστικά σε ένα μόνο παράγοντα. Καταγράφονται αυξήσεις, παντού», δήλωσε ο Κένι Γουίλσον, διευθύνων σύμβουλος της Dr Martens, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια που η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση τιμών. Το πιο πιθανό είναι μάλιστα, οι πελάτες να δουν τις εν λόγω αυξήσεις από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η Dr Martens αποκάλυψε τα σχέδιά της καθώς ανέφερε αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 16%. Διαμορφώθηκαν στις 370 εκατομμύρια στελρίνες το εξάμηνο που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον guardian, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 46% στα 61,3 εκατομμύρια στερλίνες.

Η εταιρεία με τα διάσημα αρβυλάκια η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου τον περασμένο Ιανουάριο με αξία 3,7 δισεκατομμυρίων λιρών, δήλωσε ότι οι δραστηριότητες ανέκαμψαν καθώς τα καταστήματα άνοιξαν ξανά σε όλο τον κόσμο και οι αγοραστές συνέχισαν να πραγματοποιούν αγορές από τον ιστότοπό της εταιρείας.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο: Τι αφήνει το 2021 – Η χρονιά της συσσώρευσης, των ΑΜΚ και των ομολόγων

Έρχεται το υδρογόνο για οικιακή και εμπορική χρήση: Ποιες θα είναι οι πρώτες πόλεις-πιλότοι στην Ελλάδα

Μελέτη οικονομολόγων: Γιατί βλέπουν νέα παγκόσμια ύφεση το 2024 – Οι χρονολογίες «κλειδί»