Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες συγχώνευσης των NOVA και WIND που πλέον ανήκουν στον όμιλο της United Group.

Ως ένα από τα πρώτα ουσιαστικά βήματα προς το integration, ήδη η συνδρομητική πλατφόρμα ΕΟΝ διατίθεται πλέον και από τα καταστήματα της WIND, δίνοντας το στίγμα για την ενοποίηση των NOVA και WIND κάτω από την ομπρέλα της United Group. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, το integration του νέου ομίλου τοποθετείται στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 ή στο πρώτο του 2023, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Η επωνυμία και τo brand WIND θα… περάσει στην ιστορία και το επικρατέστερο σενάριο για το rebranding είναι να διατηρηθεί η επωνυμία NOVA για την νέα εταιρεία. Υπάρχουν, κατά πληροφορίες σκέψεις για ένα τρίτο όνομα, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα επικρατήσουν.

Ταυτόχρονα ή τουλάχιστον κοντά στον παραπάνω χρονικό στόχο αναμένεται η μετάπτωση στα συστήματα της WIND και η μεταφορά των πελατών. Παράλληλα, υπάρχει η πρόθεση να αξιοποιηθούν τα ιδιόκτητα κτίρια της εταιρείας για να στεγάσουν τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες.

Έτσι, θα αξιοποιηθούν τα κτίρια στη Λ. Αθηνών και στην Καλλιθέα παράλληλα με το κτίριο της WIND επί της Αττικής Οδού στην Κάντζα.

Στο αθλητικό περιεχόμενο, η NOVA θεωρείται από την αγορά πως θα ενισχύσει το «μπουκέτο» των Novasports, για να καλυφθoύν οι αυξημένες ανάγκες μεταδόσεων των αγώνων της Premier League (σ.σ. συνολικά 380 αγώνες πρωταθλήματος).

H United Group, στον όμιλο της οποίας ανήκει η Nova, έχει κλείσει συμφωνία να μεταδίδει τους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος για τα επόμενα έξι χρόνια, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική περίοδο που ξεκινά τον προσεχή Αύγουστο.

Tην επόμενη σεζόν η Nova θα συνεχίσει να προβάλλει τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου La Liga Santander (Ισπανία), Bundesliga (Γερμανία), Ligue 1 (Γαλλία) και Eredivisie (Ολλανδία) αλλά και τις μεγάλες διοργανώσεις στο μπάσκετ (EuroLeague, EuroCup, FIBA, Lega Serie A).

Στο σκέλος των επενδύσεων, όπως έχει αναφέρει το newmoney, η United Group σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη 5ετία, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση. Το συγκεκριμένο ποσό έρχεται να προστεθεί στα περίπου 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν ήδη επενδυθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται πως τα οικονομικά στοιχεία του τηλεπικοινωνιακού ομίλου για το 2021 ενισχύθηκαν από τις εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ των οποίων και αυτή της Nova (πρώην Forthnet). Έτσι, στο σύνολο της χρονιάς τα έσοδα του ομίλου United Group ανήλθαν στα 1,894 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 63% σε σχέση με το 2020. Aύξηση παρουσίασε και η λειτουργική κερδοφορία του ομίλου, η οποία σε επίπεδο EBITDAal διαμορφώθηκε στα 695,7 εκατ. ευρώ από 434,2 εκατ. ευρώ, ένα χρόνο πριν. Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου στο τέλος του 2021 ανήλθαν σε 4,7 δισ. ευρώ.

Τo 2021 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία, η United Group ενοποίησε στο σύνολο της χρήσης τα αποτελέσματα της Nova με την ελληνική θυγατρική να καταγράφει έσοδα 243,5 εκατ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία (EBITDAal) 69,6 εκατ. Ευρώ. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 94,6 εκατ. ευρώ για τη NOVA.

Αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανακοινώθηκαν χθες, η United Group εμφάνισε έσοδα 616,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και λειτουργικά κέρδη μετά τις μισθώσεις (EBITDAal) διαμορφώθηκαν σε 215,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 34%. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, η Wind είναι η μεγαλύτερη βάσει τζίρου εταιρεία της United (με 138 εκατ. ευρώ) για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΗ: Ολομέτωπη πράσινη επίθεση με έργα 5 GW τα επόμενα 2,5 χρόνια

Premia Properties: Οι επόμενες κινήσεις μετά το deal με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Οργή της Άγκυρας μετά την «εκστρατεία» διεθνοποίησης της Αθήνας