Επιχειρήσεις

«Πράσινο φως» από τους ομολογιούχους στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli-Follie

  • Νίκος Χρυσικόπουλος


Εγκρίθηκε από τις γενικές συνελεύσεις -Πότε θα κατατεθεί η αίτηση στο άρθρο 106 β,δ

Το «πράσινο φως» στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Folli Follie δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ομολογιούχοι -κάτοχοι των Eurobands και Swissbonds της εταιρείας ενέκριναν τους προτεινόμενους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που ολοκληρώθηκε με σύμβουλο τη Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, Δικηγορική Εταιρεία Weil και Δικηγορική Εταιρεία Σοφός & Συνεργάτες, προβλέπει πως οι πιστωτές εξασφαλίζουν περιουσιακά στοιχεία της FFG μέσω της εταιρείας AssetCo και το 90% της OpsCo, της εταιρείας που θα αποτελέσει τη συνέχεια της Folli Follie. Η OpsCo προχωρήσει στην έκδοση ομολογιών ύψους 60 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5+2 ετών που θα αποκτηθούν από τους πιστωτές. Οι ομολογιούχοι (Eurobands, Swissbonds και Schuldschein) έναντι των απαιτήσεών τους θα λάβουν τις ομολογίες συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ που θα εκδώσει η OpsCo, το 100% των μετοχών της AssetsCo και το 90% των μετοχών της OpsCo. Συνολικά, στον έλεγχο τους θα βρίσκεται το 100% της AssetsCo και το 90% της OpsCo (μέσω της AssetsCo).

Ακολουθεί η αίτηση στον Πτωχευτικό Κώδικα

Μέσα στα επόμενα 24ωρα, όπως γίνεται γνωστό στο newmoney, θα κατατεθεί και η αίτηση της Folli Follie στο άρθρο 106 β,δ αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα (σ.σ. η συζήτηση επί του αιτήματος αναμένεται το πιθανότερο το Φεβρουάριο του 2021) και το αίτημα στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο σχέδιο για την εξυγίανση της Folli Follie, ώστε να απαλλαγεί από το βάρος των δύο ομολογιακών δανείων (250 εκατ.ευρώ και 150 εκατ. σε ελβετικά φράγκα) που είχε εκδώσει, διαδικασία μέσω της οποίας ο έλεγχος της “νέας” εταιρείας θα περάσει σε ομάδα πιστωτών της.

Διαβάστε ακόμα:

Σωκράτης Κόκκαλης: Μπορεί να «γυρίσει την παρτίδα» για την ΙNTRALOT;

Ληξιπρόθεσμα: «Θηλιά» χρεών προς την Εφορία – Ξεπέρασαν τα €106 δισ.

Η «εξωφρενική» πρόβλεψη για καθολικό βασικό εισόδημα και η φυγή από τις πόλεις