Η Premia Properties ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δράση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό, περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό οργανισμό We4all.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Premia Properties, λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και φροντίδα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον τομέα της βιωσιμότητας στην Ελλάδα, τόσο ως εργοδότης όσο και ως επιχειρηματικός εταίρος και δημιουργός αξίας για τους μετόχους.

Έχοντας θέσει τη βιωσιμότητα και τη συμμόρφωση με τα κριτήρια ESG στο επίκεντρο της δραστηριότητας της, εφαρμόζει ένα σύγχρονο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης, καθιστώντας την έτσι ως έναν υπεύθυνο επιχειρηματικό πολίτη.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού, ακίνητο που βρίσκεται υπό το χαρτοφυλάκιο της Premia, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της με τον οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές της Ε’ τάξης ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα, μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης παρουσίασης. Με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτικών, ερευνήθηκαν, διά εκπαιδευτικού υλικού, σημαντικές θεματικές ενότητες, όπως εκείνες της δεντροφύτευσης, της θάλασσας και της ανακύκλωσης. Μέσα από διαδραστικό τρόπο, οι μαθητές κατανόησαν τα προβλήματα του πλανήτη και παρακινήθηκαν να υιοθετήσουν έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Με το πέρας του προγράμματος, όλοι οι μαθητές του Σχολείου έλαβαν ως δώρο ένα βιώσιμο, φυτεύσιμο μολύβι με σπόρους, μία κίνηση με ιδιαίτερα εκπαιδευτική αξία.

Ο κ. Γεώργιος Μπάκος, Chief Operating Officer & Head of Asset Management της Premia Properties, δήλωσε: «Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στο 2ο Δημοτικό Ωρωπού, που ανήκει στην διαχείριση της Premia Properties, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και τη κοινωνία και η υποστήριξη περιβαλλοντικών οργανισμών βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Premia, ως μία εταιρεία δεσμευόμενη στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ευχαριστούμε την We4all για την υποστήριξή της και προσβλέπουμε στην περαιτέρω συνεργασία για την διάδοση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, όπου η Premia δραστηριοποιείται έντονα.»