Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο κατατέθηκε από τη Reggeborgh Invest και άλλους μετόχους αίτημα για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με δύο θέματα: Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για τις δύο τελευταίες χρήσεις.

Σημειώνεται ότι τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης μπορεί να ζητήσει μέτοχος με ποσοστό άνω του 5%. 

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρουν πηγές με γνώση των εξελίξεων, έρχεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των βασικών μετόχων.

Το τελευταίο διάστημα ήταν σε εξέλιξη διάφορες συμβιβαστικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει συναινετική λύση για τις διοικητικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ. Η κατάσταση περιεπλάκη μετά την ανάμειξη των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη, οι οποίοι κατά τη φημολογία της αγοράς φέρονταν να έχουν αποκτήσει στο σύνολό τους ή κατά άλλες πηγές να έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα στις απαιτήσεις που είχε η Farallon στην Ελλάκτωρ και τους αδελφούς Καλλιτσάντση.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, είχαν υπάρξει πληροφορίες πως σύμπραξη επιχειρηματικών κεφαλαίων, με επικεφαλής τους εφοπλιστές Μπάκο – Καυμενάκη, έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν τα ποσοστά των αδελφών Καλλιτσάντση, περίπου 25,58%, ποσοστό που ήταν ενεχυριασμένο στη Farallon. Υπενθυμίζεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση είχαν εξασφαλίσει κεφάλαια άνω των από 50 εκατ. ευρώ από το αμερικανικό fund Farallon για να πάρουν τον έλεγχο της Eλλάκτωρ το 2018, θέτοντας ενέχυρο το σύνολο του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχουν.

Η απόφαση της Reggeborgh Invest που υποστηρίζεται και από άλλους μετόχους να ζητήσουν έκτακτη γενική συνέλευση ερμηνεύεται από την αγορά ως μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο μετοχικών στρατοπέδων, με άγνωστες πλέον επιπτώσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι εκτός από τον διορισμό νέας διοίκησης, η πλευρά Reggeborgh ζητά και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την τελευταία διετία, περίοδο κατά την οποία τη διοίκηση ασκούσε ο Σάκης Καλλιτσάντσης ως επικεφαλής της κίνησης CHANGE4ELLAKTOR. 

Πηγές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε επικοινωνία με το newmoney, ανέφεραν ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν είχε περιέλθει σε γνώση τους αίτημα σύγκλησης γενικής συνέλευσης από μετόχους της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ελπίδες ανάκαμψης μετά την πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Πιστώνονται 276 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 99.012 δικαιούχους

Συνεργασία Υπουργείου Ανάπτυξης και Google Ελλάδος για τη στήριξη του λιανικού εμπορίου