Επιχειρήσεις

Renault: Κατηγορίες για εξαπάτηση σχετικά με τις εκπομπές ρύπων

  • newsroom


Όπως αναφέρει το Reuters, η Renault αρνείται ότι έχει κάνει οποιονδήποτε λάθος χειρισμό στα αυτοκίνητα που κατασκευάζει

Με την κατηγορία της εξαπάτησης καταδικάστηκε η Renault από δικαστήριο της Γαλλίας για την υπόθεση που αφορά τις εκπομπές ρύπων, που ξεκίνησε το 2017, με επίκεντρο κάποια από τα παλαιότερα αυτοκίνητα της εταιρείας, για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες για παρεμβάσεις στα αποτελέσματα των δοκιμών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Renault από την πλευρά της αρνείται ότι έχει κάνει οποιονδήποτε λάθος χειρισμό.

«Η Renault αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε εγκληματική πράξη και επισημαίνει ξανά ότι τα οχήματά της σε καμία περίπτωση δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα που θα τη βοηθούσαν να προβεί σε εξαπάτηση κατά τους ελέγχους εκπομπών καυσαερίων», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει δε ότι ολα τα αυτοκίνητα της Renault κατασκευάζονταν πάντα σύμφωνα με τους νόμους και τις ρυθμίσεις που βρίσκονταν σε ισχύ.

Οι γαλλικές αρχές που εξετάζουν την υπόθεση της Renault από το 2017, διαπίστωσαν ότι κάποια από τα οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας -σύμφωνα με αναφορές του 2019- εκπέμπουν ρύπους σε επίπεδα δέκα φορές υψηλότερα από τα επιτρεπτά.

Όπως αναφέρει το Reuters, αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη υφίστανται εξονυχιστικούς ελέγχους μετά το σκάνδαλο «diselgate» που ξέσπασε στη Volkswagen, για την εξαπάτηση στα τεστ που είχαν γίνει στις ΗΠΑ, καθώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές γίνονται όλο και πιο αυστηρές στο ζήτημα της ρύπανσης.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας στο 10th Greek Investment Forum: Έξοδος της Ελλάδας το 2022 από την ενισχυμένη εποπτεία

Αντώνης Λελάκης: Πώς το όραμα ενός πρωτοπόρου εφοπλιστή βούλιαξε στην… άμμο και στα χρέη

Tesla: Αύξηση 29% στις πωλήσεις τον Μάιο στην Κίνα