Επιχειρήσεις

Reuters: Στην «αγκαλιά» του Μπιλ Γκέιτς τα ξενοδοχεία Four Seasons – Το deal των $2,21 δισ.

  • newsroom


Η συμφωνία αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022

Τον έλεγχο της αλυσίδας ξενοδοχείων και resorts Four Seasons πρόκειτα να αναλάβει δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η επενδυτική εταιρεία Cascade Investment LLC του Γκέιτς προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της διάσημης αλυσίδας ξενοδοχείων.

Πιο αναλυτικά, η Cascade Investment θα καταβάλει 2,21 δισ. δολάρια στον δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Alwaleed bin Talal και επικεφαλής της Kingdom Holding Company, ώστε να εξαγοράσει το μερίδιό της στην Four Seasons Holding.

Πρόκειται για την αγορά του μισού μεριδίου του πρίγκιπα, το οποίο θα ανεβάσει τη συμμετοχή της Cascade Investment στο Four Seasons στο 71,3%.

Η Kingdom Holding υπολογίζει πως θα βάλει στα ταμεία της 1,57 δισ. δολάρια από την συμφωνία, τα οποία και θα διοχετεύσει σε επενδύσεις και σε αποπληρωμή μέρους των χρεών της. Η συμφωνία αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Η Four Seasons διαχειρίζεται σε 47 χώρες 121 ξενοδοχεία και θέρετρα και 46 ακίνητα. Η Cascade επένδυσε πρώτη φορά στην Four Seasons το 1997, όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Ο πρίγκιπας Alwaleed αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του 2018 αφού παρέμεινε υπό περιορισμό στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ με πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανώτερους αξιωματούχους και επιχειρηματίες στο πλαίσιο της προσπάθειας της Σαουδικής Αραβίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Εφορία: Πληρωμές χωρίς ανάσα μέχρι το τέλος του μήνα

Δύσκολες αποφάσεις για την ΕΚΤ με το βλέμμα σε πληθωρισμό και πανδημία

Γερμανία: Aπρόσμενη άνοδος στο εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούλιο