Επιχειρήσεις

Ryanair: Ενδείξεις για πολύ ισχυρή ανάκαμψη και αύξηση επιβατών

  • newsroom


«Όσο δεν υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, τα πράγματα δείχνουν ότι θα υπάρξει πολύ ισχυρή ανάκαμψη», είπε ο Μάικλ Ο'Λίρι στο Reuters

Ενδείξεις για «πολύ ισχυρή ανάκαμψη» στις μικρές ευρωπαϊκές πτήσεις διαβλέπει ο CEO της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, για την εταιρεία από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία έχει ανεβάσει τον στόχο της για το φθινόπωρο, καθώς από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο αναμένεται να μεταφέρει σε κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς 10,5 εκατ. επιβάτες κάθε μήνα.

Για την ιρλανδική εταιρεία, που σε αριθμό επιβατών είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, ο αριθμός αυτός δείχνει ανάκαμψη σε σχέση με την πρόβλεψη του Ιουλίου, η οποία έκανε λόγο για περίπου 10 εκατ. επιβάτες ανά μήνα.

«Όσο δεν υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, τα πράγματα δείχνουν ότι θα υπάρξει πολύ ισχυρή ανάκαμψη», είπε ο Μάικλ Ο’Λίρι στο Reuters συμπληρώνοντας ότι στόχος της Ryanair ήταν να ξεπεράσει τον αριθμό των 10,5 εκατ. επιβατών και τον Αύγουστο.

Πρόσθεσε δε ότι η χωρητικότητα στα αεροπλάνα θα πρέπει τον Οκτώβριο να επιστρέψει στα επίπεδα προ πανδημίας, σχεδόν στο 90%, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να πετάει τον χειμώνα με το 15-20% των καθισμάτων της κενά, ποσοστό που προ πανδημίας βρισκόταν στο 7-8%.

Διαβάστε ακόμη

To επενδυτικό πλάνο για τη μεταμόρφωση του «Πύργου Πειραιά» (pics)

Πώς η Ελλάδα έγινε προορισμός «μαγνήτης» για τα mega yachts αυτό το καλοκαίρι

Όμιλος Αγγελικούση: Το 19ο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο-ορόσημο «Maran Antiope»