Το άνοιγμα του τουρισμού στη Μεσόγειο -και στην Ελλάδα- για το φετινό καλοκαίρι καλωσορίζει η Ryanair, η οποία προσφέρει μάλιστα και χαμηλές τιμές εισιτηρίων για κρατήσεις το «θερμό» δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου.

Η Ryanair «θα λειτουργήσει με το 40% του πτητικού της προγράμματος για φέτος τον Ιούλιο, μετά και τις ανακοινώσεις από τη μεγαλύτερη αγορά της Μεσογείου, την Ισπανία, ότι αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την 1η Ιουλίου, σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έχουν προηγηθεί από την Ιταλία, την Κύπρο, την Ελλάδα, και την Πορτογαλία ότι ανοίγουν εκ νέου τα ξενοδοχεία και τις παραλίες τους για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τους βασικούς μήνες οικογενειακών διακοπών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η Ryanair θα προσφέρει καθημερινές πτήσεις από χώρες της Βόρειας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Ιρλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας σε βασικά αεροδρόμια τουριστικών προορισμών της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου από την 1η Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, προκειμένου να καλωσορίσει την άρση των προορισμών ανά την Ευρώπη, η ιρλανδική low cost αεροπορική έχει λανσάρει πωλήσεις εισιτηρίων για ταξίδια μέσα στον Ιούλιο κι τον Αύγουστο με τιμές που ξεκινούν μόλις από 29,99 ευρώ (όχι μετ’ επιστροφής) για κρατήσεις έως τα μεσάνυχτα της 28ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair Eddie Wilson η εταιρεία θα προσφέρει έως 1.000 καθημερινές πτήσεις από την 1η Ιουλίου «για οικογένειες που μετά το lockdown των τελευταίων μηνών έχουν μεγάλη ανάγκη διακοπών σε μεσογειακούς προορισμούς πριν την επιστροφή στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Καλωσορίζουμε τις κινήσεις των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και την Κύπρου να ανοιξουν εκ νέου τα σύνορά τους, να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να αφήσουν πίσω την αναποτελεσματική καραντίνα».