Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών και την αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζει η πρόεδρος του Εμπορικού και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, κάνοντας λόγο για ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

Η κα Εφραίμογλου καλεί τη νέα κυβέρνηση να δημιουργήσει όρους για ισχυρή, βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη μείωση των ανισοτήτων και πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ορίζοντα τετραετίας. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνει τις προσδοκίες των πολιτών και των επιχειρήσεων για αποτελεσματική και αποφασιστική διακυβέρνηση, προκειμένου να συνεχιστούν τα βήματα προόδου που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα είναι η ώρα να διασφαλιστεί η θετική δυναμική που οικοδομήθηκε στην ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν όροι για ισχυρή, βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη μείωση των ανισοτήτων και πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη.

Σε αυτή την προσπάθεια, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η άσκηση συνεπούς και υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η κινητοποίηση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας και η συνέχεια στη μείωση των φόρων, με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Η νέα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την καθαρή εντολή των πολιτών, για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, να αντιμετωπίσει αδυναμίες και προβλήματα που παραμένουν στο κράτος και την οικονομία και να οδηγήσει τη χώρα σε έναν νέο, ενάρετο κύκλο ανάπτυξης.

Με σταθερότητα, με κοινό όραμα και πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων της, η Ελλάδα μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά».

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο Ηλιόπουλου, τα πλοία της Attica Group και η ANEK ως failing firm

ΥΠΟΙΚ: «Τέλος» το τέλος επιτηδεύματος από φέτος για όσους κάνουν προσλήψεις

Δυναμική παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας στη διεθνή έκθεση Nor-Shipping 2023 (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ