Πλειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς της οικογένειας Γερουλάνου απέκτησε ο γνωστός ισπανικός όμιλος Grupo Profand.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού ομίλου, με τη στρατηγική αυτή εξαγορά το Grupo Profand ενισχύει τα μερίδια του στην μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια και συγκεκριμένα στις αγορές της σιπούρας και του λαβρακιού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Profand, Enrique Garcia Chillon, δήλωσε ότι «χάρη σε αυτή την εξαγορά, ενισχύουμε τη θέση μας στις κατηγορίες της τσιπούρας και του λαβρακιού, ελέγχοντας έτσι όλα τα στάδια της διαδικασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ισπανοί αποκτούν το 60% της Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς που ιδρύθηκε το 1981 και ελέγχονταν μέχρι πρότινος από την οικογένεια Γερουλάνου.

Ο όμιλος Profand είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βάσει πωλήσεων στον τομέα των αλιευμάτων στην Ισπανία με παρουσία σε 60 χώρες, 12 εργοστάσια και περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, ενώ το 2020 πραγματοποίησε πωλήσεις 664 εκατ. ευρώ έναντι 471 εκατ. ευρώ το 2019.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, στην Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς θα διατηρηθεί το υπάρχον μάνατζμεντ με επικεφαλής τη Λάρα Γερουλάνου.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί ακόμη έναν ελληνικό όμιλο ιχθυοκαλλιέργειας στον έλεγχο ξένων ομίλων, μετά την πώληση των δύο μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, Νηρέα και Σελόντα, στο σχήμα Mubadala – Amerra Capital.

Διαβάστε ακόμα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιέσεις στον Πούτιν για άμεση εκεχειρία από Μακρόν και Σολτς

ΕΚΤ: Μετατίθεται η αύξηση των επιτοκίων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η Βρετανία παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς και άλλων έξι Ρώσων επιχειρηματιών