Η γαλλική αλυσίδα πολυκαταστημάτων BHV και η διαδικτυακή εταιρεία fast fashion Shein αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους, μόλις επτά μήνες μετά τα εγκαίνια μόνιμου καταστήματος της Shein μέσα στο ιστορικό πολυκατάστημα του Παρισιού, μια κίνηση που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και δημόσια κριτική.
Η Societe des Grands Magasins (SGM), η οποία διαχειρίζεται το BHV από το 2023, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση του παρισινού πολυκαταστήματος στην υφιστάμενη διοικητική ομάδα του, με επικεφαλής τον Καρλ-Στεφάν Κοτεντέν.
«Ήταν λάθος», λέει η νέα διοίκηση
Ο Κοτεντέν δήλωσε ότι το BHV θα διακόψει τη συνεργασία με τη Shein, χαρακτηρίζοντάς την λανθασμένη επιχειρηματική επιλογή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.
Η συνεργασία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία εξαιτίας του επιχειρηματικού μοντέλου της Shein, που βασίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αλλά και λόγω κατηγοριών για διάθεση μη συμμορφούμενων ή παράνομων προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της.
Η Shein, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι η συνεργασία με την SGM είχε εξαρχής προσωρινό χαρακτήρα.
Το άνοιγμα του καταστήματος τον Νοέμβριο συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις και έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, την ημέρα των εγκαινίων η γαλλική κυβέρνηση επιχείρησε να αναστείλει τη λειτουργία της πλατφόρμας της εταιρείας, απόφαση που αργότερα ανετράπη από δικαστήριο του Παρισιού.
Παράλληλα, ακόμη και οι πιστοί πελάτες της Shein που περίμεναν στην ουρά για να επισκεφθούν το κατάστημα εμφανίστηκαν απογοητευμένοι, καθώς διαπίστωσαν ότι οι τιμές ήταν σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με εκείνες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία έχει γίνει γνωστή για φορέματα των 5 δολαρίων και τζιν των 10 δολαρίων.
Πλήγμα για το BHV και αποχώρηση brands
Το BHV αντιμετώπιζε ήδη οικονομικές δυσκολίες πριν από τη συνεργασία με τη Shein, καθώς φέρεται να καθυστερούσε πληρωμές προς προμηθευτές.
Η παρουσία της κινεζικής πλατφόρμας στο πολυκατάστημα προκάλεσε επιπλέον τριγμούς, με αρκετές γνωστές μάρκες να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεργασία.
Σε ανακοίνωσή της, η Shein ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση της BHV, προσθέτοντας ωστόσο πως είναι «λυπηρό» το γεγονός ότι οι πελάτες χρειάστηκε να κινούνται μέσα σε ένα πολυκατάστημα που βρισκόταν εν μέσω εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης.
Διαβάστε ακόμη
Citi: Γιατί βλέπει νέα περιθώρια ανόδου στις ευρωπαϊκές μετοχές έως τα μέσα του 2027
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.