Ραγδαίες επιχειρηματικές εξελίξεις με φόντο τον κατασκευαστικό κλάδο δρομολογεί η απόφαση των Ολλανδών να πουλήσουν τμήμα ή το σύνολο των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην οποία ελέγχουν το 30,2% των μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα μπαίνουν οι τελικές πινελιές στην μεγάλη συμφωνία μεταξύ του  family office της κ. Μαριάννας Λάτση  και της Ολλανδικής Reggeborgh Invest, η οποία φέρεται να  αγοράζει σημαντικό ποσοστό στην κατασκευαστική εταιρία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εξελίξεις έχουν «κλειδώσει» και επίκεινται ανακοινώσεις (ενδεχομένως και εντός της ημέρας, σε κάθε περίπτωση σύντομα) καθώς ήδη έχει δρομολογηθεί η μεταβίβαση μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η απόφαση των Ολλανδών να επανακαθορίσουν την στρατηγική τους στις κατασκευές λήφθηκε μετά την γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου και συνδέεται με την προσπάθεια της Reggeborgh Invest να επενδύσει στρατηγικά στην Ελλάκτωρ αλλά και να διαχειριστεί τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανέκυπταν με την συμμετοχή της στους δύο ισχυρούς τεχνικούς ομίλους της χώρας.

To oλλανδικό fund συμμετέχει με 14,1% στην Ελλάκτωρ και όπως φαίνεται η συμφωνία θα του επιτρέψει να επιδιώξει αυξημένη μετοχική συμμετοχή στον κατασκευαστικό όμιλο το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεσμεύει τη διοίκηση Περιστέρη από τα βαρίδια της συνύπαρξης των Ολλανδών και στην Ελλάκτωρ και διευκολύνει την αυτόνομη πορεία των δύο ομίλων σε μια περίοδο που αναμένεται πλήθος έργων υποδομών τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι έγραφε νωρίτερα το newmoney

Την πώληση μέρους ή ακόμη και ολόκληρου του ποσοστού της στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχοντας ολοκληρώσει ένα κύκλο πολύ υψηλών αποδόσεων, φέρεται να συζητά η Reggeborgh Invest, στο πλαίσιο επανακαθορισμού της στρατηγικής της παρουσίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιανουαρίου, κατά την οποία η εταιρεία ανέλαβε την διοίκηση του ομίλου και φαίνεται να συνδέονται με την προσπάθεια των Ολλανδών να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να επενδύσουν στην Ελλάκτωρ αλλά και να αντιμετωπίσουν τα θέματα ανταγωνισμού που προκύπτουν από την συμμετοχή στους σε δύο από  ισχυρότερους τεχνικούς ομίλους της χώρας.

Επί του παρόντος οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συζητήσεις χωρίς να προδικάζονται εξελίξεις.

To oλλανδικό fund συμμετέχει με 14,1% στην Ελλάκτωρ και παράλληλα ελέγχει το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήσεις με την Reggeborgh διεξάγονται και με τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας κ. Γιώργου Περιστέρη, ο οποίος σήμερα κατέχει σχεδόν το 16% των μετοχών της εταιρείας.

Κατά ορισμένες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την εταιρεία έχει ήδη ρευστοποιηθεί ένα μικρό ποσοστό των μετοχών.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ισχυροποιεί τη διοίκηση Περιστέρη που έχει στα χέρια της το τιμόνι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αποτελεί μια σοβαρή επιλογή διεξόδου από τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η συμμετοχή των Ολλανδών στις δύο εταιρείες.

Διαβάστε ακόμα: 

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου

Τo real estate κινείται στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι διαγωνισμοί «τρέχουν» τώρα

Ο «i ρουφιάνος» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η έξοδος στον ΑΔΜΗΕ, η κατάρρευση μιας επιχειρηματικής δυναστείας και τα… απόνερα ενός έρωτα!