Επιχειρήσεις

Συμβιβασμός της τράπεζας UBS με πρώην ασκούμενη της για υπόθεση βιασμού

  • newsroom


Ένας εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός στο Bloomberg - Οι όροι του διακανονισμού δεν αποκαλύφθηκαν - Ο βιασμός εικάζεται ότι συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2017 και εξακολουθεί να διερευνάται από την αστυνομία

Η UBS Group AG ήρθε σε συμβιβασμό σχετικά με μια αγωγή η οποία είχε ασκηθεί από μια πρώην ασκούμενο της εταιρείας στο Λονδίνο, η οποία βιάστηκε από έναν ανώτερο υπάλληλο της UBS, όπως ανέφερε η δικηγόρος της και αναμεταδίδει το Bloomberg.

H ελβετική εταιρεία συμφώνησε να έρθει σε συμβιβασμό αφού η ασκούμενη, η οποία στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται ως κα. «A», είπε ότι η UBS απέτυχε να την προστατεύσει και ότι η εσωτερική έρευνα της εταιρείας μετά απο την καταγγελία της, ήταν ατελής.

Η «Α», η οποία εργαζόταν ως trader στο χρηματιστήριο, είχε επίσης μιλήσει στον πρώην επικεφαλής τραπεζικών επενδύσεων της UBS, Αντρέα Όρσελ  σχετικά με τη «σεξουαλική ατμόσφαιρα» που υπήρχε στο γραφείο.

«Η UBS και η κα «Α» έχουν καταλήξει σε αμοιβαίο συμβιβασμό σχετικά με αυτό το ζήτημα, ως αποτέλεσμα του οποίου η κυρία «Α» έχει αποσύρει την αγωγή της», δήλωσε η δικηγόρος της, Σούζαν Μακί.

Ένας εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Η UBS σε δήλωση της -όταν η ασκούμενη έκανε την καταγγελία πέρυσι- είπε πως είχε διεξαγάγει ανεξάρτητη έρευνα για τους ισχυρισμούς της «Α» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχε κάνει θεμελιώδη λάθη στην έρευνα και ότι είχε προτείνει ορισμένες αλλαγές.

Οι όροι του διακανονισμού δεν αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι ο διακανονισμός ήρθε ως είδηση σε μία συγκηρία όπου η σεξουαλική παρενόχληση και οι διακρίσεις υπόκεινται σε μεγαλύτερο έλεγχο μετά και από το κίνημα «MeToo» με τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να εντείνουν τις προσπάθειες ώστε οι χρηματοοικονομικές εταιρείες και οι διαχειριστές κεφαλαίων να λογοδοτούν για τέτοιου είδους περιστατικά.

Η «Α» αναγκάστηκε να καθίσει κοντά στον υπάλληλο τον οποίο είχε κατηγορήσει για βιασμό και πήγαινε από τις σκάλες έκτακτης ανάγκης για να αποφύγει μία συνάντηση μαζί του, κάτι που κατήγγειλε και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της UBS, δήλωσε η δικηγόρος της στην αρχή της υπόθεσης.

Ο βιασμός εικάζεται ότι συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2017 και εξακολουθεί να διερευνάται από την αστυνομία.

Ο φερόμενος δράστης παραιτήθηκε από την επενδυτική τράπεζα τον Μάρτιο του 2018, πέντε μήνες αφότου είχε βγει σε διαθεσιμότητα, δήλωσαν δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Η UBS δεν είχε ξεκινήσει καμία επίσημη πειθαρχική διαδικασία από τη στιγμή που έφυγε ο φερόμενος δράστης, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με το θέμα. Η «Α» έφυγε από την τράπεζα τον Ιούνιο του 2018.

Απόρρητο Απόρρητο